Kada nešto organizirate po prvi puta, važno vam je jedino da se svi fakTori “poklope”. Upravo to se i dogodilo organizatorima prve smotre folklora u Dragaliću. Lijepo vrijeme, nekoliko gostujućih društava, dobar odaziv mještana i bogata gastro ponuda, obilježili su manifestaciju “Dragalić u pjesmi i plesu”…Pisao je tako, prije godinu dana, kolega Nikola Knežević, najavljujući novu manifestaciju.

Godinu dana kasnije, iskustvo i tradicija, svakako su aduti u rukavima organizatora, članova Kulturno umjetničkog društva Dragalić, koji vas otvorena srca i ruku čekaju i večeras, 24.lipnja, od 19 sati. “Daraglić u pjesmi i plesu” naziv je manifestacije, ali i neslužbeni slogan Kulturno umjetničkog društva koji govori o snazi, vitalnosti i neuništivom slavonskom duhu, kao i mjestu koje se diglo iz pepela, čuvajući i revitalizirajući tradiciju i folklornu baštinu svoga kraja. Kako kaže tajnica KUD-a, Ivana Matijević, večerašnje druženje bit će prilika za potvrdu dugogodišnjih prijateljstava, ali i prilika da se domaćini pohvale sa odrađenim u prethodnih godinu dana. Iako je prošlogodišnja manifestacija organizirana na otvorenom, zbog vremenskih ne-prilika, članovi KUD-a večeras vas, od 19 sati, čekaju u prostoru Vatrogasnog doma. Mještanima Dragalića u goste stižu članovi Kulturno umjetničkih društava iz Slavonskog Broda, Okučana, Godinjaka, kao i gosti iz Zadarske županije, članovi Kulturno umjetničkog društva  “Popovići” iz Benkovca.

Nakon kutka za etno trenutak i nastup KUD-ova, kako to uvijek ide u Slavoniji, sve goste, uz bogatu trpezu, jela i pića po popularnim cijenama,  očekuju ples i pjesma do kasno uz noć, ali i prilika da se “dokopaju” vrijednih darova uz nagradnu tombolu.

Svi ste dobro došli, poručuju članovi Kulturno umjetničkog društva Dragalić na smotru “Dragalić u pjesmi i plesu”!

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakEkipa “Šta š’ popit” pobjednik turnira u Staroj Gradiški
Sljedeći članakKako ne postati žrtva krađa i prevara