Mr.sc. Vesna Oršulić, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, geštalt terapeutkinja i seksualna savjetnica jučer je u večernjim satima u Gradskoj vijećnici predstavila knjigu “Moja ratna priča”, izdanu u vlastitoj nakladi.

Dr. Oršulić sudjelovala je u Domovinskom ratu kao liječnica i kako je rekla na promociji, kada je shvatila da njezina odrasla djeca vrlo malo znaju o minulim ratnim zbivanjima, te kako ih kao majka nije dovoljno poučila o ratnim događanjima na našem području,  odlučila je ispraviti svoj propust i iz prve ruke ih više informirati kakva su to vremena bila.

Nakon pohađanja radionice kreativnog pisanja kod prof. Karmele Špoljarić, odlučila je samostalno zabilježiti sjećanje na svoje ratno iskustvo.

Predstavljanje knjige u organizaciji Matice hrvatska Ogranak Nova Gradiška otvorio je svojom interpretacijom Zrinko Kapetanić, dok je u nastavku knjigu predstavila profesorica Vjekoslava Bagarić, koja je u više navrata kazala kako je knjigu čitala nekoliko puta uživajući u svakom dijelu. 

O povijesnom kontekstu ovog djela govorio je profesor Ante Vukšić, koji je na kraju istaknuo poruku koju ova knjiga šalje – ”Da se rat nikada ne ponovi”.

no images were found

Komentari