Štrajk koji je u školama započeo 10. listopada i dalje ne jenjava. Ovaj petak 12. je radni dan u kojemu se on odvija, a danas su na rasporedu Zadarska i Šibensko-kninska županija. Na današnjoj konferenciji za medije ispred Muzeja iluzije najavljeno je u kojim se županijama štrajk nastavlja u ponedjeljak.

U ponedjeljak, 28. listopada štrajk prosvjetnih djelatnika nastavlja se u školama Primorsko- goranske, Međimurske i Sisačko-moslavačke županije.

Današnji odaziv na štrajk u srednjim školama je 87%, a u osnovnim 92%, kazala je Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i dalje ne odustaju od svog zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11%. Istovremeno Vlada nudi povećanje osnovice od 6,12%, u tri vala po 2%, ali zaposlenicima svih javnih službi. Školski sindikati tvrde kako će time zaposlenici u osnovnom i srednjem obrazovanju plaćama i dalje zaostajati za ostalim zaposlenicima javnih službi koji imaju istu razinu stručne spreme i složenost poslova. Kažu i da nemaju pravo u ime svih sindikata javnih službi prihvatiti prijedlog Vlade o povećanju osnovice.

Na pregovorima o povećanju osnovice, koji se održavaju u ponedjeljak, školski sindikati zatražit će da se razgovara o koeficijentima. Kako su kazali, ako to bude odbijeno više se neće odazivati na pregovore o osnovici. Današnju konferenciju sidikata ispred Muzeja iluzije uživo pratite na Facebook stranici portala srednja.hr

Izvor/Foto: Srednja.hr

Komentari
Prethodni članakU Davoru svečano otvoren početak radova na izgradnji Dječjeg vrtića
Sljedeći članakAmerička i hrvatska medicina: Novogradiške liječnice progovorile o svojim iskustvima u Americi / foto