Redovitih biračkih mjesta u Hrvatskoj je 6574, jednako kao i na izborima u studenome. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva u Slavonskom Brodu je određeno 66 biračkih mjesta, a u Novoj Gradiški njih 14.

Nešto manje od sedam tisuća biračkih mjesta (6946), gotovo isto kao na izborima u studenome, određeno je za rujanske prijevremene parlamentrane izbore, a popis biračkih mjesta s adresama dostupan je na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva. Redovitih biračkih mjesta u Hrvatskoj je 6574, jednako kao i na izborima u studenome. U inozemstvu, to jest 49 država u kojima će birači također birati novi sastav Hrvatskog sabora, 115 je biračkih mjesta, jedno više nego u studenome. Određena su i posebna biračka mjesta, pa je tako onih za privremeno upisane birače 105, a mjesta na kojima glasuju birači na službi u Oružanim snagama, zatvorenici, pomorci i birači smješteni u ustanovama socijalne skrbi je 152.

1.    NOVA GRADIŠKA
J.J. STROSSMAYERA 9     UPRAVA ŠUMA
2.     NOVA GRADIŠKA
M.BENKOVIĆA 39     OŠ MATO LOVRAK
3.     NOVA GRADIŠKA
BARUNA TRENKA 115     PRIVATNA KUĆA NEDJELJKA KRIŽIĆA
4.     NOVA GRADIŠKA
KRALJA DMITRA ZVONIMIRA 167     PRIVATNA KUĆA STJEPANA KRALJIĆA
5.     NOVA GRADIŠKA
I.G. KOVAČIĆA 30     PRIVATNA KUĆA MIROSLAVA STRINAVIĆA
6.     NOVA GRADIŠKA
LJUDEVITA GAJA 24     OŠ LJUDEVIT GAJ
7.     NOVA GRADIŠKA
LJUDEVITA GAJA 56     SLAVČA D.O.O.
8.     NOVA GRADIŠKA
TRG DR. FRANJE TUĐMANA 1     DRUŠTVENI DOM
9.     NOVA GRADIŠKA
RELKOVIĆEVA 4     DOM KULTURE
10.     NOVA GRADIŠKA
MALA 92     DOM MALA
11.     NOVA GRADIŠKA
TRG K. TOMISLAVA 1     GRADSKA VIJEĆNICA
12.     NOVA GRADIŠKA
UPRAVNA ZGRADA BB     PROGNANIČKO NASELJE KOVAČEVAC
13.     NOVA GRADIŠKA
LJUPINA     PODRUČNA ŠKOLA LJUPINA
14.     NOVA GRADIŠKA
PRVČA BB     DRUŠTVENI DOM PRVČA
Točan popis svih biračkih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji, kao i u ostalim mjestima na području V. izborne jedinice možete pogledati OVDJE

Broj promatrača na prijevremenim parlamentarnim izborima 11. rujna mogao bi se približiti onome s izbora u studenome, kada ih je bilo oko 13.500, s obzirom na to da ih je dosad već prijavljeno više od 11.000, objavila je HINA. Točan broj promatrača znat će se krajem tjedna, a tom broju trebat će dodati birače koji su se izravno obratili povjerenstvima izbornih jedinica pa će njihov konačan broj biti poznat krajem tjedna. Prema dostupnim podacima, najviše promatrača, više od 7000, prijavio je HDZ, HNS je prijavio – 457, SDP 417, HSS 64, a Most 82. Poznato je i da će izbore pratiti šest promatrača Romskog nacionalnog vijeća te 13 iz udruge GONG, kao i strani promatrači, konkretno iz Gruzije, Koreje, s Kosova.

 

Komentari
Prethodni članakU Čovcu održan 6. Memorijal “Ris u srcu” / Foto
Sljedeći članakSičani uspješni na “Pekmezijadi” u Podvinju