Briga o svim mještanima, a posebno potrebitima misao je vodilja u Općini Rešetari u kojoj vode brigu kako o onima najmlađima, tako i o starijima. Upravo tim povodom zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Nova Gradiška provode hvalevrijedne humanitarne akcije.

Tako su u Drežniku posjetili hrvatskog branitelja Matu Mihaljevića, koji se već 1990. godine kao pripadnik policije priključio u obranu Domovine. Nakon rata ostao je na tržištu rada, radio kod privatnog poduzetnika. Na žalost prošle godine imao je 2 moždana udara koja su mu ozbiljno narušila zdravlje, a od kojih se još i danas oporavlja.

Liječio se u Slavonskom Brodu, bio je na Strmcu i u staračkom domu. Obitelj teško živi i nema dovoljno sredstava za podmirenje režija, a dospjeli su nepodmirene obveze za dom koje HZZO nije priznao.

Odmah nakon saznanja o teškom oboljenju i uvjetima u kojima živi reagirala je i Općina Rešetari, koja je zajedno s Gradskim društvom CK NG pokrenula akciju kako bi mu pomogli, naglasio je načelnik Zlatko Aga, koji je u ime Općine Rešetari uručio novčanu potporu. Novčanu potporu je uručio i ravnatelj Crvenog križa NG Dario Pauković, koji je uručio i pakete humanitarne pomoći.

Naglasio je načelnik Zlatko Aga da će pomoć uputiti i Brodsko-posavska županija, a zatražili su potporu i od Ministarstva hrvatskih branitelja.

Humanitarna pomoć uručena je i Zdravki Crnoja koju su posjetili u Adžamovcima, a koja živi u teškim uvjetima i čija se trošna kuća urušila u jednom dijelu te je postala opasna za življenje. Općina Rešetari adaptira i proširuje kuću, a za to vrijeme Zdravka živi kod susjeda.

Ovim putem se želim zahvaliti načelniku Zlatku Agi na informiranju o ovim slučajevima, te smo se dogovorili na koji način i Gradsko društvo Crvenog križa može participirati u pomoći ovim obiteljima. Posebno mi je drago kada možemo sinergijski djelovati, jer tako ćemo brže i lakše pomoći onima potrebitima.  – naveo je Dario Pauković

-“Ljudi nam se jave tek kad nemaju izlaza, nekad je to možda i kasno. Trebaju se javiti i prije, reći svoj problem, jer postoje institucije koje mogu pomoći. Pozivam branitelje, ali i sve ljude da budemo jedni uz druge, neka se jave u Općinu i mi ćemo učiniti što god možemo u našim mogućnostima, ali isto tako možemo dići i na druge institucije. Međutim bez znanja tko ima kakav problem, mi ne možemo djelovati. Isto tako pozivam i sve ljude da koji imaju bolje i veće mogućnosti da se uključe u jedan javni život našeg društva i zajednice i da pomažemo jedni drugima kako bi ti životi bili kvalitetniji i lakši za življenje.” – rekao je načelnik Zlatko Aga

Komentari
Prethodni članakOdržana izborna skupština HPD-a Tomislav
Sljedeći članakMirela Relković: Doba recenzija