Gotovo sve osobe zaražene koronavirusom razvijaju antitijela koja ih od ponovne zaraze štite najmanje šest mjeseci, pokazali su rezultati većeg britanskog istraživanja, pa se znanstvenici nadaju da će broj ponovno zaraženih biti manji. Organizacija UK Biobank, koja je provela novu studiju tvrdi kako rezultati ukazuju na to da se u Velikoj Britaniji postupno povećava udio osoba s antitijelima ili seroprevalencija, koja je na početku istraživanja u svibnju i lipnju 2020. iznosila 6,6, posto, a u studenome i prosincu porasla je na 8,8, posto.

Također je otkriveno da je seroprevalencija SARS-CoVa-2 najčešća u Londonu gdje iznosi 12,4 posto, a najniža je u Škotskoj – 5,5 posto.

88% ih ima antitijela nakon pola godine

Znanstvenici tvrde da bi rezultati studije, kojom su proučavane razine ranije infekcije koronavirusom u cijeloj Britaniji, kao i koliko su dugo antitijela bila prisutna u organizmu zaraženih osoba, mogli ukazivati na to da će slučajevi ponovne infekcije biti sve rjeđi.

“Velika većina oboljelih ima antitijela koja se u organizmu mogu otkriti najmanje šest mjeseci nakon zaraze koronavirusom”, rekla je Naomi Allen, profesorica i glavna znanstvenica organizacije UK Biobank, koja je provela istraživanje. Ono je pokazalo da čak 99 posto ispitanika ima antitijela i tri mjeseca nakon zaraze koronavirusom, a nakon još pola godine to je bio slučaj kod njih 88 posto, prenosi Poslovnidnevnik.

Komentari
Prethodni članakTREBAMO LI IH KRIVITI: Studenti u znak revolta opet partijali uz poruku ”Živjeli ljudi. Ni’ko nam neće ovu noć pokvarit”
Sljedeći članakOtvoreni natječaji za sufinanciranje promocije poljoprivrednih proizvoda