U prigodi obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije javno priznanje, Medalja Grada dodijeljena je Novogradiščanki, dugogodišnjoj predsjednici Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” Verici Vuković.

Priznanje joj je dodijeljeno za izuzetno zalaganje u prikupljanju, očuvanju i prezentaciji kulturne folklorne baštine grada Nove Gradiške.

Malo ljudi voli svoj Grad i njegove građane kao Verica Vuković.

Cijeli svoj život aktivna je u raznim udrugama Nove Gradiške, ali njezina najdraža udruga je Hrvatska kulturno umjetnička udruga „Trenk“ čiji je bila osnivač prije 25 godina, a od početka do danas je predsjednica.

Verica je bila začetnik i osnivač dva kulturno-umjetnička društva u Novoj Gradiški. Prvo je bila osnivač Radničkog kulturno-umjetničkog društva u kojemu je bila aktivan član 15 godina. 1994. godine joj je na um pala ideja da se osnuje novo kulturno umjetničko društvo, te je svoje mišljenje podijelila s ljudima za koje je bila sigurna da će ju podržati. To društvo nazvali su „Trenk”. Ona ga smatra svojom obitelji i ništa joj, kaže, nije za njega teško napraviti. Voli ići na probe, a sretna je i kada vidi svoje unuke koje ondje već dugi niz godina plešu. Mlade u društvu doživljava kao svoju djecu i sve ih voli. Kaže da svaki dan zahvaljuje Bogu što joj je podario sposobnost da voli ljude i svima želi pomoći.

Uvijek nasmijana, vesela, vedra, takvu ju svi poznaju. Za svakoga ima lijepu riječ i razumijevanje. Takvu su ju upoznali građani Nove Gradiške kroz Radničko kulturno društvo Nova Gradiška, zatim u Domu kulture gdje je radila dugi niz godina, pa u „Trenku“. Jednakom energijom vodi „Trenk“ od samih početaka pa sve do današnjih dana. Ona je istinski vođa, kojega se voli i poštuje – istaknuto je u obrazloženju za ovu nagradu.

Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” nedavno su proslavili i vrijednu obljetnicu, 25 godina kontinuiranog rada i djelovanja, za što je, uz sve brojne članove ovog veselog društva, zasigurno zaslužna i Verica Vuković.

Foto: dio s brojnih gostovanja i nastupa članova HKUU “Trenk”

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakUčenici i studenti: Općina Okučani raspisala je natječaj za stipendije
Sljedeći članakBroj nezaposlenih pao na 103 tisuće osoba