6. “Sarmijada i provijada”, gastro-turistička manifestacija, jučer je održana u restoranu “Slavonski biser” u Novoj Gradiški.

Već 6 godina manifestaciju uspješno organiziraju Turistička zajednica Nove Gradiške, Ivica Grgić, vlasnik restorana “Slavonski biser” i Udruga čuvara pučke baštine “Tkanica” iz Nove Gradiške. Ove godine na natjecanje se prijavilo 11 timova, od Gundinaca do Ivanić Grada.

Članovi prosudbene komisije ocijenili su sve prijavljene sarme i proje/prove. Najbolju sarmu napravile su članice iz susjedne Bosne i Hercegoveine, Udruga žena iz Gradiške. Najbolju provju/provu napravile su članice Hrvatsko kulturno umjetničke udruge “Trenk” iz Nove Gradiške, koje su i veteranke ovoga natjecanja.

Na natjecanju su još sudjelovale i članice Gornjih Podgradaca, Podvinja, Vranovaca, Brodskog Stupnika, Banove Jaruge, Gundinaca, Folklornog ansambla mlahih iz Nove Gradiške i Ivanić Grada te mlade snage iz novogradiške Industrijsko-obrtničke škole.

Direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška, Dinka Matijević, zadovoljna je i sretna što se svake godine sve više timova prijavljuje na natjecanje:

-Ovo je vrlo lijepa i važna manifestacija, koja ima gastro, ali i turistički karakter. Drago mi je vidjeti sve te mlade, ali i starije natjecatelje koji se trude da se ne zaborave stara jela. Bilo je jako teško izabrati najbolje, ali evo, vjerujemo kako je komisija odradila odličan posao, kao i natjecatelji.

Možemo samo dodati, bilo je odlično; ukusno i veselo. Plesalo se, jela se ukusna sarma i proja. Dok su za muziku bili zaduženi “Plusovci”.

Do godine, opet ispočetka i još bolje 🙂

no images were found

Komentari