Da su strukovne škole sve više tražene i imaju odličnu zapošljivost, dobro je poznato. Učenici Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška do željenog posla mogu doći odmah po završetku školovanja, stoga škola već više godina održava sjajnu suradnju s hotelskom grupacijom “Plava laguna”. Kako piše profesorica hrvatskog jezika Josipa Trinc, učenici prvog i trećeg G razreda (smjer konobar) u pratnji svojih razrednika prof. Josipe Trinc i stručnog učitelja ugostiteljskog posluživanja Stjepana Mandića sudjelovali su u trodnevnom studijskom putovanju (4.- 6. ožujka 2024.) u Poreč i Umag u organizaciji Plave Lagune d.d.:

– Posjetili su tri hotela, dva u Poreču (Hotel Molindrio i Hotel Plavi) i jedan u Umagu (Hotel Garden Istra) gdje su ih srdačno dočekali direktori ovih triju hotela te poveli u obilazak istih. Učenike su upoznali s načinom rada hotelskog kompleksa te organizacijom rada u kuhinji i restoranu što ih je najviše i zanimalo.

U Hotelu Garden Istra održana je i prezentacija kojom je gđa Erika Blašković učenicima predstavila: Plavu Lagunu (njihovu tradiciju i vrijednosti), mogućnosti za učenike (stipendiranje i stručna ljetna praksa), prijavu za posao te edukacije svojih djelatnika (Kuharska akademija, Konobarska akademija, Edukacije stranih jezika, Interni program razvoja).

Ostvaren je cilj studijskog putovanja: učenici prvih razreda dobili su dodatnu motivaciju za učenje i rad te motivaciju za prijavu stručne ljetne prakse, ali i stipendiranja sljedeće školske godine.

Srdačno zahvaljujemo našim domaćinima iz Odjela ljudskih resursa gđi Eriki i gđi Ines te gosp. Igoru Glavurdiću, voditelju Personalnog doma Plava Laguna, gdje smo bili smješteni, na iznimno ugodnom gostoprimstvu kao i direktorima hotela koje smo obišli.

Zahvale upućujemo i na adresu Fiesta d.o.o. (Prodavaonica sportske odjeće i obuće), gospodinu Vlatku Pristaši, na donaciji plavih majica s logom škole – kaže Josipa Trinc, profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko obrtničkoj školi Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakOkučani, Nova Gradiška: S tuđeg bankovnog računa dizao novac te plaćao račune
Sljedeći članakProvjerili smo kakve su cijene ove godine: uskrsna košarica skuplja nego ikad