Danas je održana tradicionalna dječja pokladna povorka u našem gradu u kojoj je i ove godine sudjelovalo nekoliko stotina novogradiških mališana. Ovogodišnju organizaciju potpisuju Društvo “Naša djeca” Nove Gradiške pod pokroviteljstvom Grada Nove Gradiške i Turističke zajednice.

Kao i uvijek u dječjoj pokladnoj povorci predstavili su se učenici nižih razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja i Osnovne škole “Mato Lovrak”, polaznici starijih odgojnih skupina Dječjeg vrtića “Nova Gradiška” i programa predškole te djeca iz HKUD-a “Trenk” I FAM-a Nova Gradiška. Pokladnu povorku predvodila je Gradska limena glazba uz prigodnu glazbenu kulisu. Kreativnosti i inspiracije nije nedostajo ni ove godine. Mališani su se okupili kod svojih dugogodišnjih domaćina Lovrakovaca i krenuli u povorci ulicama Maksimilijana Benkovića i Slavonskih graničara. Pokladne skupine predstavile su se uz zabavni program na gradskoj pozornici na središnjem gradskom Trgu. Djeca su se predstavila u raznim kostimima. Bilo je tu Batmana, gljiva, stomatologa, kauboja, pingvina, meduza, jaja, maturanata …

Članica Udruge organizatora, Marina Jakobović, ponosno je istaknula kako je ovo tradicija u kojoj sudjeluju obje novogradiške osnovne škole i dječji vrtić, pa je zahvalila ravnateljicama Blagici Pečnjak, Vesni Lončar Cindrić i Veri Trobić te svim djelatnicima spomenutih odgojno – obrazovnih ustanova. Također je zahvalna i Gradskoj limenoj glazbi koji se vrlo rado pridruže djeci u gotovo svim većim manifestacijama u našem Gradu. Pozdravilaje i pokrovitelje današnje Dječje poladne povorke i sve suradnike i sponzore manifestacije.

Posebnu zahvalnost za današnji događaj svi dugujemo volonterima Društva “Naša djeca” koji već dugi niz godina svoje subotnje dopodne u vrijeme poklada provedu brinući se oko provedbe aktivnosti dječjeg pokladnog dana, a svakako treba pohvaliti i roditelje djece.

Ključeve grada predao je gradonačelnik Vinko Grgić dječjoj gradonačelnici Emi Senić ,a prije toga obratio se okupljenima. Vlast u Gradu je barem na jedan dan u rukama najmlađih sugrađana koji zasigurno našem gradu žele ono najbolje.

 

Komentari
Prethodni članakGradski muzej: Otvorena izložba “Muzeji u loncu”, cernički ćupeti i davoračka riba, naši emisari na tanjuru
Sljedeći članakRecept za krafne: 3 tajne koje sprečavaju upijanje masnoće