Velik broj razreda je sve češće u izolaciji, školom na daljinu nije zadovoljan nitko pa bi uskoro roditelji mogli dobiti brzi test svaki tjedan. Na taj način, djeca više ne bi morala u samoizolaciju.

S testiranjem djece, kako doznaje Dnevnik Nove TV, moglo bi se krenuti za desetak dana. Samo zaražena djeca morala bi ostati kod kuće. Sad je potrebno sve logistički pripremiti i škole opremiti milijunima testova. U Hrvatskoj je sada zaraženo ili u samoizolaciji gotovo 30.000 djece. Najviše osnovnoškolaca. Zaraženi su i učitelji, pa se nastava svako malo održava online, izvijestila je reporterka Martina Bolšec Oblak.

”Najgore je kad dobijete obavijest u nedjelju navečer da razred ide u izolaciju i onda morate hitno u ponedjeljak ujutro na neki način to pokriti”, ističe Zlatko Berdin u Dnevniku Nove TV.

”Da se ti testovi podjele učenicima, njihovim roditeljima. Da ih se primjerice ponedjeljkom, prije nego odu školu, brzoantigenski provjeri njihovo stanje. Oni svi koji bi bili negativni, ne bi automatski išli u samoizolaciju nego bi kao negativni ostali u razredu”, pojasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Komentari
Prethodni članakRazgovor s povodom: Koliko će koštati šišanje kad pređemo na euro?
Sljedeći članakSprovod svećenika Stjepana Bakarića u Novoj Kapeli