Koliko ste pohanog kruha pojeli u životu? Nedovoljno, ako niste probali sočni pohani kruh s dodatkom cimeta i vanilije.
Jedan od najjednostavnijih i najčešćih načina kako koristimo kruh kada već otvrdne jest da ga pretvorimo u pohance. Kad se kruh umoči u finu smjesu od jaja i mlijeka doživljava potpunu preobrazbu i postaje omiljeno jelo naših najmlađih, a nas starije vraća u djetinjstvo.
Sigurni smo da ste se dosad kroz život najeli pohanog kruha, po tradicionalnoj ili nekoj vašoj recepturi. Pomaknutu verziju pohanaca donosimo vam i mi u obliku recepta za sočni slatki pohani kruh s dodatkom cimeta i vanilije.
Sastojci:
6-8 šnita kruha (staroga barem dva dana)
2-3 jaja
250 ml mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
½ žličice cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
ribana limunova korica
prstohvat soli
75 g maslaca
Za posipanje:
šećer u prahu
cimet
Priprema:
1. U zdjelu razbijte jaja, izmutite ih pjenjačom, dodajte sol, šećer, cimet, vaniliju i ribanu limunovu koricu
2. Dodajte i mlijeko te sve dobro izmiješajte
3. U pripremljenoj smjesi namočite kruh
4. Na zagrijanoj tavi otopite maslac pa na srednje jakoj vatri ispržite kruh
5. Isprženi kruh stavite na pladanj koji ste prekrili papirnatim ubrusima (kako bi upio višak masnoće). Nakon nekoliko minuta odstranite papir pa pohani kruh obilno pospite šećerom u prahu i po želji dodajte još malo cimeta.
6. Poslužite toplo za doručak, desert ili večeru
Savjet plus: Uz malo domaćeg pekmeza ili bobičastog voća užitak u pohanom kruhu je još veći