Na današnji dan, od davnina, svi vatrogasci slave svog zaštitnika, Svetog Florijana. Jučer su tim povodom  Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška otvorili svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, posebice osnovnoškolce i predškolce.

Tijekom cijeloga dana članovi vatrogasnih službi za mlade posjetitelje pripremili su pokazne vježbe vatrogasnih intervencija na terenu, posebice onih u slučaju požara, ali i ostalih intervencija koje obavljaju vrijedni vatrogasci. 

Sretan odazivom kao i reakcijom djece na sve ono što su im novogradiški vatrogasci pripremili bio je i zapovjednik JVP, Ivo Pejaković.

-“Sveti Florijan je bio rimski legionar koji je poslije proglašen svecem i zaštitnikom vatrogasaca i shodno tome dogovorili smo se da pozovemo u naše prostore građane i djecu iz osnovnih škola i vrtića. Uposlenici JVP demonstriraju rad vatrogasaca, a to je djeci jako zanimljivo i atraktivno.” – rekao je Pejaković

Ono što je posebno razveselilo djecu bila je mogućnost da uz nadzor vatrogasaca i sami isprobaju neke od uređaja, pa su tako mališani kroz igru osjetili kako je to biti vatrogasac. 

Nakon završenih vježbi mladim posjetiteljima pripremljena je i slatka zakuska uz koju su mogli zajedno s vatrogascima razmjenjivati dojmove. 

Komentari
Prethodni članakIz objektiva našeg čitatelja: Parkiranje po principu “čim bliže, tim lakše”
Sljedeći članakDanas se održavaju izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina: Biračka mjesta otvorena u 7,00; zatvaraju se u 19,00 sati