Postoje dani kada vam sve ide od ruke, ali i oni kada je najbolje da uopće ne ustajete iz kreveta. Znanstvenici već godinama analizirajući statističke podatke utvrđuju najbolje i najlošije dane u godini. Ako im je vjerovati, onda je treći ponedjeljak u siječnju najtužniji i najdepresivniji ove godine.

Znanstvenici s danskog sveučilišta Northeastern i fakulteta za tehnologiju napravili su analizu 300 miliona tweetova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine. Pronašli su ključne riječi i na osnovu njih napravili ‘prognozu’.

Psiholog Cliff Arnall je došao do matematičke formule koja dokazuje da je treći ponedjeljak prvog mjeseca u godini, nazvan i ‘Blue Monday’, najdepresivniji od svih 365 dana.

Ove godine on pada na 17. siječanj i navodno se upravo tog dana spajaju faktori svojstveni depresiji, među kojima su prekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom i sivilom.

No, ne brinite samo šest mjeseci kasnije čeka vas najsretniji dan u godini, a to je 17. lipanj.

Komentari
Prethodni članakStavovi učenika 8. razreda OŠ Ljudevita Gaja o pohađanju srednje škole: 58% učenika planira nakon srednje nastaviti školovanje
Sljedeći članakSmanjimo količinu oružja u svom okruženju i povećajmo sigurnost svih, osobito najmlađih!