Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti barem djelomice sunčano i nestabilno. Na zapadu kiša već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu. Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana.

“Budite spremni za jača grmljavinska nevremena. Moguće i bujične poplave i tuča”

Izdano je narančasto upozorenje za cijelu zemlju zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Samo je na dubrovačkom području na snazi crveno upozorenje na toplinski val.

Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozorava Meteoalarm.

 

Vjerojatnosti za nevrijeme i opasnost po satima

Vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme je iznad 70 posto u karlovačkoj regiji (uključuje Baniju), Lici i Gorskom kotaru, riječkoj regiji (uključuje Istru), splitskoj regiji i kninskoj regiji, a iznad 60 posto u zagrebačkoj regiji (uključuje sjever Hrvatske i veći dio središnje Hrvatske) te u osječkoj regiji (uključuje Slavoniju, Baranju i Srijem).

I sutra se u gotovo cijeloj zemlji očekuju nevremena, viši stupanj upozorenja vrijedi za većinu kontinentalne Hrvatske.

Za sutra DHMZ prognozira promjenjivo i nestabilno uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, češće i izraženije u noći te ponovno poslijepodne. Lokalno se očekuje grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar. U Dalmaciji sunčanije, osobito na jugu, a na sjevernom dijelu u noći i ujutro ponegdje izraženi pljuskovi.

U subotu još osobito valja pratiti upozorenja na pljuskove, grmljavinu, tuču i olujna nevremena, koja su moguća ne samo diljem kopnenog područja nego i na sjevernom Jadranu, u noći i prijepodne vjerojatno i dijelu srednjeg.

Od nedjelje pak posvuda uz more sunčano, u južnijim krajevima čak i vedro te vruće, u ponedjeljak uz vjerojatno jačanje juga, prognozira Vakula.

Izvor: DHMZ

Komentari
Prethodni članakViše od 30 posto radnika u Hrvatskoj radi na visokim temperaturama
Sljedeći članakIndustrijsko obrtnička škola: Za kraj nastavne godine i stručna eksurzija