Vatrogasci Općine Oriovac na svoj su dan, dan sv. Florijana, imali priliku pokazati svoju vještinu i spremnost pomaganja u nesreći. Naime, danas je u prijepodnevnim satima, točnije oko 10 sati, zaprimljena dojava o požaru u Župnom uredu u samom centru sela. Iako je reakcija DVD-a Oriovac bila izuzetno brza, to nije spriječilo vatru koja je već tada bila poodmakloj fazi u nanošenju veće materijalne štete. Vatrogasci su djelovali svim rasploživim sredstvima, a u akciju spašavanja uključila se i nekolicina mještana koja se toga trenutka zatekla na mjestu nezgode.

Prema riječima Maria Vlka, zapovjednika DVD-a Oriovac, uzrok požara bio je zapaljeni dimnjak. Vatra je zahvatila obližnje grede čime je došlo do zapaljenja krovišta i širenja požara preko trstike, odnosno stropnih konstrukcija, nakon čega je došlo je do urušavanja krovišta.
Župnik je za to vrijeme boravio u svom uredu smještenom na suprotnom kraju župnoga stana te srećom nije stradao. Kako nije bilo ljudskih žrtava, ovaj će dan sv. Florijana ipak dati naglasak da opreza nikad dosta, a hrabrost i spretnost naših vatrogasaca staviti u prvi plan.

Izvor: OVDJE

no images were found

Komentari
Prethodni članakNema živog sela bez krava – načelnik Aga obišao OPG Bjelić / Foto
Sljedeći članak“Brass quintet”: Novogradiščanin Zvonimir Oršulić i prijatelji oduševili publiku