Novogradiškim ljubiteljima glazbe sinoć su se predstavili članovi “Brass quinteta” Glazbene škole Požega. U specifičnom ambijentu novogradiške crkve svete Terezije Avilske cjelovečernji su koncert održali mladi glazbenici, među njima i naš Novogradiščanin Zvonimir Oršulić:

– Meni je bila velika želja da u svom gradu održimo cjelovečernji koncert i želja mi se ispunila. Koncert je klasičan, a nastupili su i moji prijatelji, Domagoj Krpan (truba), Filip Došlić (rog), Domagoj Lokner (trombon), Ivan Budoš (tuba) i ja na trubi – ističe.

Dobitnici su i vrijednih nagrada.

– Bili smo na tri državna natjecanja. Osvojili jednom prvu nagradu i Oskara znanja, a dva smo puta bili drugi – dodaje Zvonimir.

Glazba im, kažu ovi mladi glazbenici, puno znači. Traži odricanje, ali osjećaj zadovoljstva nakon odrađenog koncerta i pljesak publike najveća im je nagrada.

Novogradiškoj su se publici predstavili djelima starih koncertnih majstora, Albinonija, Ropartza, Clarka, Haydna, Mozarta, a sjajni, akustični prostor stare novogradiške ljepotice, crkve sv. Terezije Avilske odlično se “stopio” s vrhunskim zvucima ovih mladih glazbenika.

Dobrodošlicu je gostima i glazbenicima uputio novogradiški župnik vlč. Perica Matanović, a sinoćnji koncert prava potvrda da s ovakvim događanjima svakako treba nastaviti i dalje.

Mladim glazbenicima i njihovoj mentorici, mag. mus. Kristini Banovac sve čestitke!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNa Dan sv. Florijana izgorio Župni dvor u Oriovcu
Sljedeći članakTurnir u boćanju za osobe s invaliditetom povodom obilježavanja VRA „Bljesak 2016“