Jučer u jutarnjim satima u osnovnim školama ”Vladimir Nazor” u Adžamovcima , ”Matija Gubec” u Cerniku i ”Ljudevit Gaj” u Novoj Gradiški, održano je predavanje odnosno predstavljanje aktivnosti projekta ”razvoj vodno – komunalne infrastrukture Nova Gradiška” za osnovnoškolsku populaciju. Učenici su imali prilike upoznati se s ciljevima i aktivnostima projekta. 

Ukupna vrijednost projekta je 178.961.846 kuna, od čega sufinanciranje od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda iznosi 100.616.132 kune. Projekt se provodi u na području Aglomeracije Nova Gradiška na kojem će se izgraditi nova kanalizacijska mreža, novi vodovod, te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Nositelj projekta je Slavča d.o.o. i provodi se u suradnji sa partnerima: Gradom Nova Gradiška, Općinom Rešetari i Općinom Cernik. 

Osnovni cilj projekta je zaštita okoliša uz poštivanje načela održivog razvoja uz usmjerenost na poboljšanje sustava javne odvodnje, smanjenje gubitka u sustavu javne vodoopskrbe i rješavanje pročišćavanja otpadnih voda. 

Svrha projekta je poboljšanje vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Nova Gradiška. 

Projket je uspješno predstavljen učenicima 7. i 8. razreda, te sa mnoštvom pitanja, velikim interesom, doznali su sve informacije koje su ih zanimale, ističe Ivan Kožoman, voditelj projekta.

 

Komentari
Prethodni članakAutokratske SDP-ovce biraju demokratski
Sljedeći članakKolike božićnice daje država, a kolike privatnici?