Kako biti zajedno i u dobrom i u lošem, kako prebroditi brige i probleme, biti koristan član zajednice i društva, pomagati, najbolje svojim radom pokazuju novogradiška Udruga slijepih i Udruga “Hrabro dijete”.

Tijekom dana organizirali su niz kreativnih radionica, sportska druženja i igre kako bi simbolično obilježili ovaj dan, ali prije svega, družili se i pokazali kako treba raditi i korisno provesti slobodno vrijeme.

– I ove smo se godine pridružili Nacionalnom danu ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i obilježavanju Dana otvorenih vrata – kaže Manuela Kumić, predsjednica novogradiške Udruge slijepih.

– To je ujedno jedinstvena prilika da pokažemo građanima što djeca koja dolaze u udrugu zaista mogu, kako se znaju lijepo družiti i zabavljati. Pripremili smo radionice za roditelje, posjetitelje, iznenađenja, sportske igre, druženje uz glazbu – dodaje.

Svoje aktivnosti danas su prezentirali i članovi Udruge “Hrabro dijete”.

– Zašto “Dani otvorenih vrata”? Da pokažemo da smo mi normalni ljudi sa isto takvim životima, bez obzira koliko su oni teški. Oni su izuzetno teški, traumatični, iza nas je puno borbi, neki su ih prebrodili, no tu su i novooboljela djeca, pa nam sve to predstavlja još veći teret. Teško nam je o tome pričati bez suza u oku, stoga danas ne bih o tome. Danas želimo iznijeti i pokazati sve ono što je lijepo – ističe Jasminka Žužić, predsjednica Udruge “Hrabro dijete”.

Novogradiška Udruga slijepih u svom radu i projektu “Sreća iza ugla” surađuje i s predstavnicima Centra za socijalnu skrb, stoga im je potporu danas došla pružiti i ravnateljica Vesna Latinović.

U svakom slučaju, još jedan pozitivan primjer kako treba raditi i družiti se, stoga svim sudionicima današnjeg druženja čestitke i samo naprijed!

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članak| Novogradiška Udruga gluhih u Međugorju
Sljedeći članakNovogradiška se Gimnazija oprostila s maturantima/fotogalerija