Po prvi put Turističko-seljačko gospodarstvo „Bošnjak“ organiziralo je u Sičicama Dan otvorenih vrata gdje se okupilo mnoštvo ljubitelja pravog domaćeg piva među kojima su bili i članovi Društva prijatelja piva na čelu s poznatim kušačem piva Domagojem Jakopovićem Ribafishom.

Na ideju Dana otvorenih vrata došlo se sasvim spontano, kao i kod svega vezanog za obitelj Bošnjak iz Sičica. Spontano su počeli praviti domaće pivo i to prema recepturi njemačkog proizvođača piva Schwarzenbeker, a danas obitelj Bošnjak ima jedno od najboljih, ako ne i najbolje domaće pivo u Hrvatskoj. Nakon što su iznimno zadovoljni s posjećenosti Dana otvorenih vrata, planiraju isto sprovesti i u tradiciju, te dići na još jednu višu razinu.

Bilo da je u pitanju svijetlo ili tamno pivo, rezano ili bazger, kušajući se može osjetiti s koliko ljubavi i predanosti ovaj posao rade i o kojoj se kvaliteti piva radi.

„Seoski turizam se na našem području još razvija, svaka inicijativa je dobra i mislim da smo na dobrom putu“, rekao je Mario Bošnjak koji poziva i druga domaćinstva da se pridruže u promicanju turizma na njihovom području, jer za to Sičice svakako potencijala imaju.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakObitelji Jandrić ipak se “dogodio” Uskrs!
Sljedeći članakHDSSB predstavio kandidate za izbore