Danas je obilježen Dan Industrijsko – obrtničke škole. Obilježavanje je započelo Svetom Misom u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u 09.00 sati. Organiziran je i zanimljiv sportski susret, a riječ je o dvije prijateljske utakmice . Prva između djelatnika Industrijsko-obrtničkih škola Slavonski Brod i Nova Gradiška, a druga između učenika Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška i učenika iz Varpalota iz Mađarske.

Novogradiška Industrijsko – obrtnička škola danas je obilježila Dan škole. 28. prosinca 1992. godine na sjednici nastavničkog Vijeća donesena je odluka o obilježavanju Dana škole na blagdan Sv. Josipa na temelju značaja, veličine i zanimanja Sv. Josipa, te same činjenice da su prva imena učenika i majstora škole bila Josip. Na današnjoj svečenoj sjednici dodjeljena je Zahvalnica Janošu Olahu za donaciju opreme za nastavu u zanimanju stolar. Svoj dugogodišnji rad i prikupljeni materijal u vidu svih vrsta drveta, Janoš Olah darovao je upravo Industrijsko – obrtničkoj školi, te su ovom prilikom ravnatelj škole Mijo Matošević i djelatnici izrazili svoju zahvalnost.

U Novoj Gradiški već dva tjedna borave učenici iz Varpalota iz Mađarske , te ovdje u školi stječu nova znanja, iskustva i vještine zajedno s novogradiškim učenicima. Što se tiče stručnog dijela uspješno su savladali sve barijere, a onu jezičnu savladavaju koristeći se znanjem njemačkog i engleskog jezika. Neki od učenika iz Mađarske već su naučili dosta toga izraziti na hrvatskom jeziku. U sklopu ovog projekta Erasmus + slijedeći tjedan posjetiti će i Industrijsko – obrtničku školu u Slavonskom Brodu zajedno sa svojim profesorima.

Komentari
Prethodni članakIzborna skupština Zajednice tehničke kulture grada Nove Gradiške
Sljedeći članakŽupanijsko natjecanje iz biologije