Sjajna atmosfera, prepuna zdravog humora, dogodila se sinoć u Pučkom otvorenom učilištu “Matija Antun Relković”. 

Josip Škiljo je otvorio večer zanimljivim životnim situacijama oca domaćice – kako su ga najavili – “otac splitskog stand-upa, jer je jedini otac među nama”.  Tomislav Primorac nasmijao je publiku do suza stand-up nastupom s crticama iz života jednog poluhercegovca. Ante Travizi odličnim je “ljubavnim savjetima” nasmijao sve generacije u publici. Mladi Lazaneo svojim mladenački urnebesnim nastupom, slikovito je opisao zajednički život s djevojkom i “komplikacije” muško-ženskih odnosa.

SplickaScena je kolektiv splitskih stand-up komičara kojeg čine Tomislav Primorac, Josip Škiljo, Ante Travizi i Ivica Lazaneo. Zajedno nastupaju od početka 2016. godine, kad je pokrenuta splitska scena na večerima otvorenog mikrofona u Ghetto Clubu koje su se redovno održavale nakon radionice Marine Orsag iz zagrebačkog Studija Smijeha. 

– “Prvi puta nastupamo u Novoj Gradiški, danas predstavljamo tematiku muško ženskih odnosa s kojom smo prošli cijelu Hrvatsku i jako je dobro prihvaćena. Splitska scena sastoji se od nas šestorice ali četvorica najčešće nastupamo. Prije nastupa nemamo posebnu pripremu, a ona prava priprema je napisana prije nekoliko mjeseci ili godina, za kvalitetan nastup od 20-ak minuta treba nam nekih pola godine rada. Svaki mjesec imamo nove tekstove koje zovemo baze, i najbolje od toga uklapamo u tih 20 minuta na nastupu. Inspiracija su svakodnevne situacije, kad nam nešto padne napamet odmah zapišemo u mobitel, samo treba znati iskoristiti takve situacije.” – rekao je Tomislav Primorac

– “Ovo nam je mini Slavonska turneja, Hrvatska je ogroman potencijal, žao nam je što nećemo proći ni pola toga što bi htjeli. Za sad ne razmišljamo o nastupima u Njemačkoj, dobro nam je ovdje. Od kad smo počeli nastupati po dvoranama publika je šarolika, uspješno smo prebrodili tu barijeru i došli smo do svih generacija. Ljudi su zadovoljni, svatko se može s nečim poistovjetiti i nešto mu može biti zanimljivo i zabavno.” – rekao je Josip Škiljo. 

Prepunu publiku u novogradiškom Domu kulture koja je na trenutke i proplakala od smijeha zabavili su komičari koji su izveli vrlo različit, a opet i sličan materijal, koji pronalazi humor u svakodnevnici prosječnog Dalmatinca.

Komentari