Bliži se obljetnica pada Vukovara, grada heroja. Tim povodom i ove će se godine organizirati niz događanja, a novost je da će od ove školske godine svi učenici osmih razreda iz Hrvatske provesti obavezno dva dana u Vukovaru kako bi stekli znanje o Domovinskom ratu.

Nakon što su proteklog tjedna u Vukovaru bili učenici gradske Osnovne škole “Ljudevita Gaja”, jučer su se iz grada heroja vratili i učenici Osnovne škole “Mato Lovrak” i “Antuna Mihanovića” Nova Kapela.

Projekt predviđa da tijekom svog boravka u Vukovaru učenici osmih razreda uče o vukovarskoj tragediji i Domovinskom ratu uopće te o značaju pojedinih akcija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. U sklopu dvodnevnog posjeta učenici osmih razreda će posjetiti najznačajnije lokacije iz Domovinskog rata. Vukovar će, kako je ranije najavljivano, godišnje posjetiti gotovo 40.000 osmaša.

Obilaskom je obuhvaćena Trpinjska cesta, vojarna, Ovčara, dvorac Eltz i vučedolska kultura.

Osim edukativnog dijela, Ministarstvo branitelja je projekt zamislilo kao gospodarski impuls u osnaživanju turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i trgovine na području Slavonije, Baranje i Srijema. Sve troškove boravka učenica u Vukovaru snosi Ministarstvo branitelja, kako ističu:

– Naša poruka svima je da mir nema alternativu, i želimo da iz Vukovara svi odu upravo s tom porukom.

Komentari
Prethodni članakPOKOLJ U PARIZU Preko 150 ubijenih i 200 ranjenih/FOTO
Sljedeći članakNovi uspjesi novogradiških kuglača