TERORISTIČKI NAPADI blokirali su Pariz. Policija je službeno potvrdila kako se diljem grada dogodilo sedam terorističkih napada, potvrđeno je i da su dva bila samoubilačka te jedan bombaški. Prema informacijamaa francuskih medija, u 2:15 minuta potvrđeno je najmanje 158 mrtvih. Završena je i talačka kriza u koncertnoj dvorani, svjedoci govore o pokolju. Potvrđeno je i da su osmorica terorista mrtvi. Traje potraga za potencijalnim pomagačima.

 

5:49 Za sve građane koji su preživjeli napade na nekoj od šest lokacija u Parizu otvoren je poseban centar za psihološko savjetovanje.

5:36 Na ulicama Pariza nalazi se skoro tisuću policajaca, jednako toliko vatrogasaca i vojnika.

 

5:29 Informacije o osmorici mrtvih terorista sada je potvrdio i ured pariškog tužitelja. Sedmorica su se raznijeli bombama.

5:23 Bijela kuća objavila je detalje razgovora između Hollandea i Obame. Obama je Hollandeu u ime svih građana SAD-a izrazio sućut te kazao da Francuska ima punu potporu SAD-a. Dvojica lidera dogovorili su se da će međusobno surađivati u borbi protiv terorizma.

5:20 Forenzičke ekipe nalaze se u koncertnoj dvorani u kojoj su teroristi izvršili pokolj i ubili 120 ljudi

 

5:08 Rock grupa U2 otkazala je nastup u Parizu, koji se trebao održati u subotu.

5:00 Iako je Francuska zatvorila granice, većina avionskih kompanija prometuje normalno. Zračne luke su i dalje otvorene, ali neke kompanije, poput American Airlinesa, odgodile su letove za Pariz. Mnoge druge, uključujući United, Delta, Air France KLM i Royal Dutch Airlines, prometuju normalno.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da će zračne luke ostati otvorene, ali da će se provoditi stroge sigurnosne mjere.

I vlakovi prometuju normalno.

4:50 Francuski mediji, citirajući izvore iz istrage, navode da je osmero napadača mrtvo. Četvorica su navodno umrla u Bataclanu, trojica kod Stade de Francea i jedan u bulevaru Voltaire.

04:42 Le Monde javlja da je u tijeku mobilizacija hitnih službi. Na terenu je čak 450 vatrogasaca iz vatrogasne postaje Pariz te još 280 iz predgrađa. Na ulicama se nalazi barem tisuću policajaca, a kao pojačanje je pozvano 1.500 vojnika. Ozlijeđeni se prevoze i liječe u 36 bolnica.

4:35 AFP također javlja da je u protuterorističkim akcijama u Parizu ubijeno osam militanata. I dalje traje potraga za mogućim pomagačima diljem Pariza

4:22 AFP od izvora bliskog istrazi javlja da je u napadima ozlijeđeno više od 200 ljudi, od kojih 80 teško.

04:10 Ovo su informacije koje su zasad poznate o terorističkim napadima u Parizu:

– ubijeno je najmanje 150 osoba
– policija vjeruje da je ubila sve napadače
– potvrđeno je da su napadi izvršeni na šest različitih lokacija
– strahuje se da je broj ubijenih u koncertnoj dvorani Bataclan najmanje 120

03:35 Francuska policija potvrdila je da su se napadači, koji su ubili 120 taoca u koncertnoj dvorani, raznijeli bombama kada je policija upala u dvoranu.

Napadači su, kako je rečenu, prvo izvršili napad ispred restorana, pucajući na ljude strojnicama, a potom su ušli u koncertnu dvoranu i ubili taoce. Rečeno je i da je jedna skupina napadača bila ispred nogometnog stadiona te su izvršili napad u isto vrijeme kada i napadači na koncertnu dvoranu i restoran.

Rečeno je i da se vjeruje da su svi napadači ubijeni, ali policija i dalje traga za mogućim pomagačima.

03:25 Le Parisien je objavio popis žrtava i ozlijeđenih na lokacijama na kojima su se dogodili teroristički napadi

BATACLAN: Najmanje 120 mrtvih, sedam ljudi u kritičnom stanju, još četvero ozlijeđenih

RUE CHARONNE: 19 mrtvih, 13 u kritičnom stanju, 10 ozlijeđenih

RUE BICHAT: 14 mrtvih, 10 u kritičnom stanju, 10 ozlijeđenih

AVENUE DE LA REPUBLIQUE: 4 mrtvih, 11 u kritičnom stanju, 10 ozlijeđenih

STADE DE FRANCE: 4 mrtvih, 11 u kritičnom stanju, 39 ozlijeđenih

RUE DEAUMARCHAIS: 3 u kritičnom stanju, 4 ozlijeđenih

03:13 U protuterorističkim akcijama u Parizu ubijena su četvorica napadača

02:37 Sve institucije u Parizu sutra će biti zatvorene, priopćile su gradske vlasti – škole, muzeji, knjižnice, teretane, trgovine…

02:30 Pariški tužitelj kazao je da su diljem Pariza ubijena petroica napadača. Dvojica su ubijena tijekom akcije oslobađanja taoca iz koncertne dvorane Bataclan. Također, priopćeno je da je napad ispred nogometnog stadiona izvao bombaš samoubojica.

2:13 Policija je potvrdila najmane 118 mrtvih u koncertnoj dvorani.

FOTO: Facebook i Twitter

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakU Ministarstvu zaštite okoliša potpisana Odluka o financiranju sanacije zatvorene deponije u Rešetarima
Sljedeći članakDa se ne zaboravi: dva dana povijesti u Vukovaru za sve osmaše