Osnovna škola “Ante Starčevića” tradicionalno u suradnji s Udrugom roditelja poginulih branitelja i Općinom Rešetari organizira manifestaciju “Da se ne zaboravi”.

Cilj manifestacije “Da se ne zaboravi” je naučiti djecu i mlade poštovanju prema Domovini i braniteljima s područja općine, ali i cijele Hrvatske koji su dali život za Lijepu našu, a ujedno im odati i počast.

 

 

 

Vijence su položili i svijeće zapalili kod spomenika poginulim braniteljima predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Agom, djelatnici škole i učenici jedanaest razrednih odjela koji su još jednom dali svoj doprinos da se ne zaborave heroji s područja općine Rešetari i njihova žrtva za slobodnu Hrvatsku.

 

 

 

Učenike i nastavnike okupljene ispred spomenika podignutom u čast 28 poginulih branitelja, ravnatelj škole Tihomir Batalo pozdravio je prigodnim riječima nakon kojih je uslijedio kratki program kojeg su priredili učenici OŠ “Ante Starčevića”. Nakon programa učenici su ugostili roditelje poginulih branitelja. Uz druženje i prisjećanje, prilika je to i za poticanje domoljublja kod najmlađih. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ova škola obilježava već 20. godinu za redom uspomenu na poginule branitelje. Mi želimo otrgnuti od zaborava te drage i hrabre ljude koji su željeli živjeti na svom. A naši učenici trebaju znati istinu o Domovinskom ratu, a ona se čuva najbolje na ovaj način i to na mjestu spomena na branitelje gdje ćemo spomenuti njihove žrtve i zahvaliti im se. I sljedećih godina nastavit ćemo s ovom manifestacijom jer želimo sačuvati od zaborava sjećanje na branitelje i njihovu žrtvu.”, istakuo je ravnatelj OŠ “Ante Starčevi

Autor: Vanja Tutić

Komentari