Članovi Hrvatske seljačke stranke položili su 19. srpnja cvijeće i zapalili svijeće prvacima HSS-a Stjepanu Klaiću i Stjepanu Balentoviću na garčinskom groblju u sklopu tjedna obiteljskog druženja HSS-a Brodsko-posavske županije koji se tradicionalno održava u Garčinu. Hrvatska seljačka stranka uvijek je u središte interesa stavljala obitelj koja mora ostati temelj modrenog društva, a prisjećanjem na one koji su postavili temelje današnjem takvom nauku zajedno s braćom Radić je potrebno radi očuvanja zajedništva duha HSS-a.

Stjepan Klaić bio je više puta biran za tadašnjeg narodnog poslanika, a Stjepan Balentović za zastupnika u Hrvatskom saboru gdje su se zalagali za radićevska načela i regiju iz koje su dolazili.

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Davor Vlaović tom prilikom se zahvalio potomcima preminulih prvaka HSS-a kćerki Stjepana Klaića Ljubici Perković, te Jakovu i Iliji, unuku i praunuku Stjepana Balentović koji su se pridružili čelnicima Županijske organizacije HSS-a i Općinske organizacije HSS-a Garčin.

Nakon posjeta groblju HSS-ovci su održali sastanak s temom „Važnost obitelji i radićevog nauka u životu slavonskog čovjeka“ zaključak sastanka je “Hrvatska seljačka stranka mora ustrajati na dosljednosti programa kojemu je temelj obitelj i njeno očuvanje u tradicijskom okruženju i kulturi življenja slavonskog čovjeka. Samo očuvanjem tradicijskih vrijednosti i kontinuiranim učenjem, kako je to govorio i Stjepan Radić, Hrvatska može zauzeti svoju poziciju u europskom društvu”.

Autor: Klara Šćuka

Komentari
Prethodni članakGornji Bogićevci – prvo provala u crkvu a onda u poljoprivrednu zadrugu
Sljedeći članakZavršen humanitarni kuglački turnir za Damira Crnčevića – Crnog