Članovi nevladine organizacije pri UN ECOSOC “Heavenly Culture World Peace Restoration of Light” (HWPL) iz Južne Koreje jučer su posjetili OŠ “Ante Starčevića” Rešetari.

Tri člana HWPL-a: Rebecca Kim, Jason Park i Emily Lee održali su radionicu pod nazivom “5 blaga” radi postizanja zajedničke vrijednosti cijelog čovječanstva, a to je mir u svijetu.

Glavni ciljevi mirovnog obrazovanja HWPL-a su da učenici nauče način ispravne komunikacije, razumijevanje različitih pogleda, suradnju, promicanje društvene odgovornosti, a učenici koji to nauče mogu osjetiti da su nasilje, verbalno zlostavljanje i sebičnost u njihovom školskom životu pogrešno ponašanje i ispraviti ih.
Ako bi učenici koji su ovako odrasli s ulaskom u društvo to i prakticirali, tada bi društvo postalo mirni svijet bez ikakvih sukoba o kojima svi sanjaju.

Radionica je održana na engleskom jeziku, a sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda koji su pokazali zavidno znanje, na čemu je ponosna učiteljica engleskog jezika, Željka Gospočić:

-“Djeca su se lijepo snašla, dosta razumiju engleski i nije bilo potrebe previše prevoditi. Učenici su razgovarali i pisali na engleskom i jako mi je drago što ga tako aktivno koriste. Također su pokazali i jednu svijest o ispravnim vrijednostima u životu i važnosti mira u svijetu.”

Ravnatelj OŠ “Ante Starčević” Tihomir Batalo, pohvalio je održanu radionicu, kao i učitelje i učenike koji su na njoj sudjelovali. A kako je došlo do suradnje škole i HWPL organizacije rekao je:

-“Naša škola je jedna od devet osnovnih škola u Hrvatskoj koje su uključene u UNESCO-ve mreže udruženih škola – ASPnet. To je mreža udruženih škola koja povezuje obrazovne institucije diljem svijeta oko zajedničkoga cilja: izgraditi obranu mira u svijesti djece i mladih. Upravo na stranicama ministarstva, članovi organizacije HWPL pronašli su i našu školu, te su tako stupili u kontakt s nama i evo danas su ovdje i jako nam je drago zbog toga”.

Komentari
Prethodni članakŽupanijsku nagradu za životno djelo u području sporta dobio Krunoslav Hoffer iz Nove Gradiške
Sljedeći članakZa lakše i sugirnije kretanje: U tijeku radovi na izgradnji pješačke staze vrijedni gotovo 300 tisuća kuna