Prvi dio pjevačke sezone je iza članova Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” iz Cernika, a završili su ga na najbolji mogući način, sudjelovanjem na drugom Susretu pjevačkih zborova “Veliki Castrum”. Drugi susret pjevačkih zborova “Veliki Castrum” organizirali su Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine i Mješoviti pjevački zbor Castrum, uz pokroviteljstvo Općine Čavle, Primorsko goranske županije i čavjanske Turističke zajednice.

Općina Cernik njeguje dugogodišnju suradnju s Općinom Čavle, prošle su godine na Smotri pjevačkih zborova u organizaiciji HPD “Tomislav” sudjelovali i članovi Mješovitog pjevačkog zbora Castrum, pa je ovo bio nekakav, logičan slijed nastavka daljnje suradnje. U predivnom ambijentu starog grobničkog kaštela zapjevalo je deset zborova, među njima i “Tomislavci”:

– Nakon uspješno odrađenog nastupa na smotri zborova u organizaciji MPZ Castrum, članovi HPD Tomislav uživali su i osvježenje potražili na predivnoj plaži i razgledavanju znamenitosti i ljepota ovoga kraja. Ovaj trenutak zajedništva i opuštanja bio je savršen završetak našeg nastupa, prije nego što krenemo na kratku ljetnu stanku.

Radujemo se novim izazovima i susretima nakon odmora, s obnovljenom energijom i entuzijazmom. A to je vrlo brzo jer u 8. mjesecu idemo na naše, već sad tradicionalno gostovanje u Primošten – ističu u “Tomislavu”.

Izvor: posljednja fotografija: riportal

 

Komentari
Prethodni članakZlatomisničko slavlje msgr. Antuna Prpića 
Sljedeći članakOd glazbe do komedije: Odličan prvi vikend manifestacije Volim ljeto i kulturu