Dobrovoljno vatrogasno društvo Ljupina održalo je 69. po redu godišnju izvještajnu skupštinu. Dobra je to prilika i da se osvrne na sve učinjeno u protekloj godini kao i na trenutno stanje društva.

Financijsko izvješće podnio je predsjednik DVD-a Zoran Gazibarić:

-“DVD Ljupina je u 2022. godini ostvarilo prihode u iznosu 266.000 kn. Od toga 132.000 kn od Grada Nova Gradiška, 65.000 od prodaje vozila, 30.000 kn od Vatrogasne zajednice Grada Nova Gradiška i 39.000 od Brodsko-posavske Županije gdje smo se javili za natječaj za kupnju vatrogasne opreme. Najveći dio prihoda je utrošeno za novo vozilo. Riječ je vatrogasnom kombi vozilu marke Opel Vivaro kapaciteta 8+1 za prijevoz operativnih članova DVD-a kao i našeg pomlatka.”

Izvješće o radu u protekloj godini i operativnim aktivnostima iznio je zapovjednik DVD-a Ivo Pejaković:

-“U prošloj godini imali smo 5 intervencija, od toga 2 požari na objektima i 3 puta smo sudjelovali na ispumpavanju prilikom obilnih oborina i plavljenja objekata, te slično. Od ostalih operativnih aktivnosti izdvajamo da smo sudjelovali na prijevozu vode građanima tijekom kvara na vodovodu na području grada. Prilikom održavanja NG ljeta sudjelovali smo na osiguranju, imali smo brojne redovite vježbe operativnih članova, dakle rad na usavršavanju i upoznavanju s tehnikom da bi bili što efikasniji. Također smo imali 4 radne akcije na uređenju prostorija vatrogasnog doma, spremišta i okoliša. Sudjelovali smo i na obilježavanju obljetnice tragedije na Kornatima, a posjećujemo i brojne društvene manifestacije.”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ljupina ima 35 članova, od čega je 16 operativnih vatrogasaca s položenim vatrogasnim ispitom i liječničkim uvjerenjem:

-“Po osposobljenosti imamo 8 vatrogasaca prve klase, 2 vatrogasna dočasnika, 7 vatrogasnih dočasnika prve klase, 1-og vatrogasnog časnika, 2 vatrogasna časnika prve klase, 3 pripadnika vatrogasne mladeži i bez vatrogasnih ispita 7 članova, naravno da ćemo poraditi da tih 7 članova bude osposobljeno i postanu operativni kroz određeni period.”

Članovi DVD-a Ljupina pokazuju i svoj humanitarni karakter sudjelovanjem, ali i organiziranjem raznih akcija. Nisu u Ljupini zaboravili ni one najmanje, tako su i prošle godine darovali djecu povodom Sv. Nikole.

U planovima za tekuću godinu, jedan od prioriteta je na rad s mladima i djecom.

-“Prije 2 do 3 godine imali smo ekipu djece, međutim djeca dobivaju neke druge interese, odrastaju i sada smo se dogovorili da pojačamo rad s djecom iz područne škole u Ljupini. U razgovoru s učiteljima koji rade u školi gospođom Irmom i gospodinom Ivom dogovorili smo da animiramo djecu da se priključe radu DVD-a.”

Iz DVD-a Ljupina istaknuli su i odličnu suradnju s Gradom Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem i zamjenikom Borislavom Vidošićem, te su uputili zahvale za pomoć pri radu i nabavci novog vozila.

Komentari
Prethodni članakKazališna predstava “Želim biti, hoću biti” razveselila djecu u Domu kulture
Sljedeći članakNovogradiščani domaćini dva velika plesna natjecanja: CRO dance challenge i kvalifikacije za Dance World Cup