TEŠKO OZLIJEĐEN PRILIKOM SLIJETANJA S KOLNIKA

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 29.9., u 15 sati, u Gornjim Bogićevcima, teško je ozlijeđena 82-godišnjakinja. Do prometne nesreće je došlo, jer je 60-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom (istekla valjanost vozačke dozvole, tijekom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom), zbog ne držanja strane kretanja sredinom obilježene prometne trake, prešao na suprotnu prometnu traku. Pritom je došlo do slijetanja automobila u kanal i udara u betonski most kolnog ulaza, kojom prilikom je 60-godišnjak teško ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne naloge zbog počinjenih prometnih prekršaja.

U PROMETNOJ NESREĆI U BATRINI TEŠKO OZLIJEĐENA 32-GODIŠNJAKINJA

U Batrini, (29. rujna), u 16.40 minuta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 66-godišnjak upravljao traktorom za koji je bila priključena tehnički neispravna, neosigurana i neregistrirana prikolica (bez stražnje svjetlosne signalizacije). Iza traktora u istom smjeru kretao se osobni automobil, kojim je upravljala 32-godišnjakinja. Vozač traktora je započeo skretanje sa kolnika na poljski put, ne propustivši osobni automobil koji je već započeo pretjecanje preko pune razdjelne crte na kolniku, te je došlo do udara automobila u traktor. Osobni automobil je u zanošenju sletio u kanal, udarivši u kosinu kanala i rub betonskog mosta kolnog ulaza. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnjakinja, koja je zadržana na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 66-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 32-godišnjakinje prekršajnu prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČ S 2,89 PROMILA PROUZROKOVAO PROMETNU NESREĆU

U Novoj Gradiški, 29.9., u 18,30 minuta, u Ulici M. Benkovića, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policijski službenici su utvrdili da je alkoholizirani 37-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, zbog ne držanja strane kretnja, ulaskom u zavoj, sletio sa kolnika, udarivši pritom u dva metalna nosača ploča, koje označavaju oštar zavoj na cesti. Potom je u daljnjem kretanju sletio u kanal, udarivši u betonski odvodni šaht. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su alkotestom u organizmu 37-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 2,89 promila, te su ga zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju. Protiv 37-godišnjaka policija podnosi odgovarajuće prekršajne naloge.

SLIJETANJE TRAKTORA S KOLNIKA

Dana 29. rujna, u 20.10 minuta, u Visokoj Gredi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 52-godišnjak upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje i sa 1,54 promila alkohola u organizmu. Prilikom upravljanja traktorom nije se držao strane kretanja (desna strana), već je na lijevoj strani kolnika kotačima zahvatio putnu bankinu. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika, udarivši u betonsku ogradu dvorišta (vlasništvo 61-godišnjaka). Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju, te protiv njega policija podnosi odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakAktualni sat Gradskog vijeća: Kada će biti završeni gradski bazeni, što je s Tehnološkim inkubatorom, dobivamo li novi trgovački centar i vrtić?!
Sljedeći članakNovogradiščanin Dominik Tvorek novi Mister turizma Hrvatske