Ovogodišnji svjetski Dan učitelja, koji se obilježava, danas 5. listopada, prolazi u sjeni najave štrajka prosvjetara kojim se žele izboriti za veće plaće svih zaposlenika u sustavu odgoja i obrazovanja.

Ipak, postoji i ljepša strana praznične priče – prvi put, danas, na učiteljski praznik, u Hrvatskoj je novčano nagrađeno 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Njima je pripala jednokratna novčana naknada od deset tisuća kuna bruto, koju je na prigodnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici izabranima dodijelila resorna ministrica Blaženka Divjak.

Među brojnim imenima na popisu, pronašli smo i jedno poznato. Naime, Kristina Slišurić iz Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik nagrađena je za predavanje, radionica ili ogledni sat na županijskoj razini, vođenje ili koordiniranje projekata iz područja odgoja i obrazovanja u trajanju od najmanje godinu dana na državnoj razini, uređivanje školske mrežne stranice u školske stranice na društvenim mrežama, te sudjelovanje u eksperimentalnom programu u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju. 

Kristina Slišurić diplomirani je informatičar. Iz životopisa sa starnice Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik  Rođena u Varaždinu. Od rujna 2004. godine zaposlena sam u OŠ „Matija Gubec“ Cernik u Cerniku kao učitelj informatike. Osim same nastave, od prvog dana zaposlenja s učenicima uređujem školsku web stranicu koja je do sada postigla značajne i zapažene rezultate na mnogim natjecanjima (CARNetov Webfestival 2008. – prvo mjesto, „Skockajte web“ 2009. treće mjesto, „Skockajte web“ 2010. osmo mjesto, „Skockajte Web“ 2011. – troje najboljih, „Skockajte web“ 2012. – pohvala za sudjelovanje u Klubu najskockanijih, Enter TOP 5 2005./2006. 1. mjesto, Enter TOP 5 2008./2009. 3 mjesto). U prosincu 2018. nagrađen Digitalni obrazovni sadržaj Potraga za blagom nagradom ministrice.  Uz informatiku kao primarno područje zanimanja i usavršavanja, posebno je zainteresirana za ekološke teme i u tom pogledu u školi je inicijator i voditelj brojnih aktivnosti i projekata koje predstavljam i na školskoj web stranici. U slobodno vrijeme aktivno se bavi planinarenjem, digitalnom fotografijom i web dizajnom, a ljubav prema svemu navedenome prenosi i na svoje učenike. Više o interesima može se pratiti na www.planinama.com.

Svim nagrađenima, kao i svim prosvjetnim djelatnicima, čestitamo njihov praznik.

Foto: Ilustracija/ Ministarstvo znanosti i obrazovanja 

 

Komentari