Čestitku povodom 21. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak” i Međunarodnog praznika rada građanima Nove Gradiške uputio je gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicama Vesnom Đapić i Mirelom Glavaš:

Drage sugrađanke i sugrađani, od srca vam čestitamo 21. obljetnicu vojno redarstvene operacije “Bljesak” i 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

Veličanstvenom vojno-redarstvenom akcijom “Bljesak”, koja je započela 1. svibnja 1995. u 5,30 sati, u samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija, uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji, čime je Republika Hrvatska pokazala odlučnost da uspostavi državno-pravni poredak na cijelom svom području. “Bljesak” je nedvojbeno bio velika i značajna vojna operacija i kao takva zauzima iznimno mjesto u novijoj ne samo vojnoj povijesti Hrvatske.

Presudnu ulogu u ovoj operaciji imali su naši hrvatski branitelji kojima ovom prigodom još jednom želimo odati dužnu počast i reći veliko hvala za sve što su učinili.

Danas proslavljamo i 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

Vrijeme u kojem živimo doista iziskuje, više nego ikada dosad, upravo zajedništvo, razumijevanje i solidarnost. Ono traži usklađene napore i nastojanja da našu Novu Gradišku i Hrvatsku razvijamo na dobrobit svih naših građana. Principi solidarnosti i pravednosti kao temeljne vrijednosti društva, poštivanje radničkih prava i dostojanstva svakog čovjeka, istinsko vrednovanje rada i znanja kao pokretača razvoja putokaz su prema budućnosti koju želimo.

S vjerom u snagu zajedništva i potencijala koje imamo, od srca vam čestitamo Međunarodni praznik rada.

Komentari
Prethodni članakČestitka gradonačelnika Vinka Grgića povodom pravoslavnog Uskrsa
Sljedeći članak“Tigrovi” posjetili Novu Gradišku povodom VRO “Bljesak” / Foto