S više prigodnih sadržaja žitelji općine Cernik sutra, u petak, 31. svibnja će proslaviti najvažniji dan u životu svake općine, Dan općine. Bit će to prigoda za osvrt na sve učinjeno u protekloj godini te predstavljanje plana i programa rada za sljedeće programsko razdoblje.

Žitelji općine Cernik ove godine obilježavaju 26 godinu ustrojavanja ove jedinice lokalne samouprave, a svečanost obilježavanja počet će već u prijepodnevnim satima, od 10,15 izložbom slika u Franjevačkom samostanu u Cerniku.

U 11,00 sati počet će svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela priznanja i zahvalnica zaslužnim pojedincima i ustanovama. Poslijepodne je rezervirano za zabavne sadržaje.

U 17,00 sati u prostoru Kulmerovog dvorca počet će manifestacija „Ćuptetijada”. Cerničani su poznati po svojem specijalitetu od mesa, tzv. ćuptetima, ovoga puta će snage „udružiti” s gostima iz prijateljske Općine Čavle.

Sve posjetitelje zabavljat će Tamburaški sastav „Lengeri”, a uz ćuptete, moći će besplatno kušati istarske specijalitete, palentu, kompiricu i grobnički sir.

U 19,00 sati bit će predstavljena monografija „Zaklada obitelji Malešević”, a od 21,00 sat sve koji dođu u Kulmerov dvorac očekuje besplatan koncert Keke, Šunke i Vatre.

Komentari