Nova Gradiška – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora  izabrana je nova članica Uprave – direktorica Industrijskog parka Nova Gradiška.

Naime, po završetku natječaja na koji su se na mjesto Uprave prijavila tri kandidata i to: Ivana Vončina Toplek, Ivica Sertić i Robert Blažinović članovi Nadzornog odbora IPNG-a, nakon provedenog individualnog razgovora sa sva tri kandidata, danas su donijeli odluku kojom će od sada Industrijski park Nova Gradiška voditi, žena – Ivana Vončina Toplek.

Da je demokracija, sloboda  i stav kod donošenja odluke normalna stvar, dokazao je to i rezultat glasovanja.

Za Ivanu Vončinu Toplek glasali su predsjednik NO IPNG-a Igor Babić ( SDP )  i  Drago Cvitić ( HSS ), za Roberta Blažinovića član NO  Željko Siladi ( SDP ), a  Ivica Sertić, dugogodišnji direktor IPNG-a  nije dobio nijedan glas.

Voditi Industrijski park Nova Gradiška velika je odgovornost, stoga su kod donošenja odluke o  najboljem, kod spomenuta dva člana NO IPNG-a presudile reference koje  kandidatkinja Toplek ima.

Ivana Vončina Toplek je diplomirani inženjer tekstilne  tehnologije, smjer dizajn i projektiranje, kao i sveučilišna specijalistica upravljanja prodajom. Završila je poslijediplomski sveučilišni studij pri Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Rođena u Novoj Gradiški, živi i radi u Zagrebu, no odlučila se vratiti zajedno sa svojom obitelji u  rodni grad, te svoje znanje i vještine upravljanja prodajom, poslovnim pregovaranjem, marketinškim upravljanjem prenijeti u rad i razvitak Industrijskog parka Nova Gradiška.

Znamo da su žene puno bolje u pregovaranju, vještije u trgovanju i upornije, stoga čestitka Ivani Vončini Toplek na izboru, a članovima NO odbora koji su za nju glasali na odvažnosti jer najveći potencijal razvitka grada dali su u ruke ženi ne smatrajući je manje sposobnijom od muških protukandidata.