“U dugim kosama vjetra” naziv je izložbe otvorene sinoć u Domu kulture Nova Gradiška. Na izložbi su izloženi radovi iz likovno-pjesničke mape poznatih novogradiških umjetnika Tomislava Petranovića Rvata i Evice Kraljić. Ime je izložba dobila po jednoj pjesmi koju je napisala Kraljić, a izabrao ga je sam Petranović Rvat. 

Izložbu je otvorila gradska vijećnica i likovna akademkinja Jelena Kovre, a brojnim prisutnima su se obratili i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta “Relković” Danijela Juranović, ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić i autorica Evica Kraljić. 

Kako je došlo do ove suradnje između dvoje umjetnika otkrila je Kraljić.

 – “Nakon promocije jedne moje zbirke, koja se zvala U mirne sate,  nazvao me Tomislav Petranović Rvat, čiji sam ja bila đak. Zamolio me da mu pošaljem 12 pjesama i da će on od toga napraviti likovno-pjesničku mapu. Nisam znala što to znači, ali sam si mislila da mu neću poslati 12 pjesama, već ću mu poslati 30. Možda one koje ja odaberem, on neće možda vidjeti sliku u tim pjesmama. Kasnije mi je rekao da sam bila u pravu, jer čitajući pjesme one koje je osjetio srcem i dušom, već je znao kako će ih oslikati. I tako je nastala ova mapa koja sadrži 12 oslikanih mojih pjesama. ”

Ako jedna slika vrijedi 1000 riječi, te ako je pero jače od mača, koliko je tek dragocjen ovakav spoj umjetnosti i poezije. Odgovor možete potražiti u Domu kulture, a izložba ostaje otvorena do 17.12.2018.

 

Komentari
Prethodni članakPolicija riješila devet kaznenih djela krađe
Sljedeći članakOdržana godišnja skupština NK “Sloga” Nova Gradiška