Prošli tjedan (od 28. listopada do 3. studenoga), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 3 su teško ozlijeđene, a 3 osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima, utvrdili 418 prometnih prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojih je utvrđeno 308. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 je 30-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 242 km/h, dok je kroz naselje Batrina sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom požeških registracijskih oznaka brzinom od 153 km/h. Također su policajci uhvatili i nesavjesnog 37-godišnjaka koji je 29. listopada, oko 12 sati, osobnim automobilom kroz Gornje Andrijevce vozio brzinom od 110 km/h.

Utvrđeno je 29 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. U 24 slučaja, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 46-godišnji vozač osobnog automobila koji je 30.listopada, u 23.50 sati, u Brodskom Stupniku upravljao automobilom s 3 promila alkohola u organizmu. Nadalje je utvrđeno 13 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole i sl.).

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez!

Komentari
Prethodni članakOvo su prosječne plaće nastavnika, iznose preko 7000 kuna neto bez prijevoza
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra film Bitka za Midway