Prema izvješću Policije uprave brodsko-posavske, možemo zaključiti kako je vikend iza nas bio buran.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenih djela računalne prijevare i krađe. Policija sumnjiči 21-godišnjaka i 23-godišnjaka da su 29. prosinca prošle godine iz obiteljske kuće na području općine Bebrina ukrali bankovnu karticu, a potom su pomoću pripadajućeg PIN-a u Slavonskom Brodu na bankomatu podigli novac, oštetivši 20-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U subotu, dana 7. siječnja, oko 14.40 minuta, na raskrižju državne ceste D7 i prilaznog kolnika naplatnim postajama Velika Kopanica na autocesti A3, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo, jer je 51-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (Opel) nepropisno pretjecao osobni automobil (Volvo, švicarskih registracijskih oznaka i broja) pri čemu je došlo do udara jednog vozila u drugo i slijetanja Opela u kanal. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su utvrdili da je 51-godišnjak upravljao vozilom pod zabranom i pod utjecajem alkohola. Alko testom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentraciju alkohola u iznosu od 1.57 promila koji je zadržan u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, prilikom kontrole u prometu, dana 8. siječnja, oko 0.30 minuta, u Starom Slatiniku, zaustavili su osobni automobil bez registracijskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola. Policija je alko testom u vozačevu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2.32 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 6. siječnja, oko 4.45 minuta, u Policijsku postaju Slavonski Brod dojavljeno je da je na obiteljskoj kući u Slavonskom Kobašu došlo do požara. Očevidom policijskih službenika uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrđeno je, da je do požara došlo uslijed prijenosa topline sa dimnjaka peći na kruta goriva na drvenu gredu i zapaljenja krovne konstrukcije i stropa. Vatra se potom proširila i na druge prostorije. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac i Slavonski Kobaš. U požaru nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Vlasnik obiteljske kuće (82-godišnjak) je prevezen na ukazivanje liječničke pomoći nakon koje je pušten kući.

Dana 6. siječnja, oko 14 sati, u Tomici, 46-godišnjak je u kanalu uočio ubojito sredstvo te odmah pozvao policiju. Policijski službenici protueksplozijske zaštite utvrdili su da je riječ o tromblonskoj kumulativnoj mini koju su preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

Dana 5. siječnja, oko 13.30 minuta, u Slavonskom Brodu, nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja policiji, građanin je pozvao policiju, koji su na siguran način preuzeli pet ručnih bombi M75 i dvije „improvizirane“ ručne bombe.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani mogu policiji nakon odluke o dragovoljnoj predaji predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija. Nakon poziva na broj telefona 192, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovorenu lokaciju i preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

GLASNOGOVORNICA

Kata Nujić

Komentari