Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom kojega sumnjiče da je počinio dva kaznena djela teške krađe. Dakle, policija sumnjiči 47-godišnjaka da je u vremenu od 30. rujna do 1. listopada, U Slavonskom Brodu, u Marulićevoj i Gotovčevoj ulici, provalio u dvije obiteljske kuće iz kojih je ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna i više komada raznog nakita i drugih predmeta na štetu 76-godišnjaka i 55-godišnjaka. Policijski službenici protiv 47-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Dana 25. studenoga, oko 19.50 minuta, nepoznata maskirana osoba je ušla u trgovinu u Zadubravlju i uz prijetnju hladnim oružjem iz ruku 54-godišnjaka istrgnuo više stotina kuna, pobjegavši nakon toga u nepoznatom smjeru. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela razbojništva i oduzetim novcem.

Dana 26. studenoga, oko 11.10 minuta, u Orubici, došlo je do slijetanja vozila sa kolnika u rijeku Savu pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je utvrdila da je do prometne nesreće došlo jer je 21-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog ne držanja strane kretanja zahvatio travnatu površinu, vozilom udario u zaštitnu ogradu, te potom u zanošenju sletio niz nasip u rijeku Savu. Vozilo je potonulo u rijeku, a 21-godišnji vozač i putnici (1998., 1973. i 1974. godište) su na vrijeme uspjeli izaći neozlijeđeni. Angažirani su ronioci Specijalne policije Osijek koji su oko 16 sati locirali potonulo vozilo, a oko 16.20 minuta djelatnici HAK-a izvukli su potonulo vozilo na obalu. Policijski službenici protiv 21-godišnjaka dostavljaju prekršajnu prijavu prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 21. do 27. studenoga, policijski službenici su preventivno represivno postupali u području prometa. U spomenutom vremenu na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih sedam prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je osam osoba lakše ozlijeđeno, te 22 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti utvrdili 348 prekršaja. Najveći broj prekršaja odnosio se na nepropisne brzine (utvrđeno ukupno 183 prekršaja), od kojih 155 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 28 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja. Najveća nepropisna brzina izmjerena izvan naselja iznosila je 199 kilometara na sat, a najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 100 kilometara na sat. Utvrđeno je 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecaja alkohola. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 3.19 promila. Zbog nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa procesuirano je 26 sudionika u prometu (13 odrasle osobe, 3 prekršaja nepropisnog prijevoza djece). Također je utvrđeno 10 prekršaja upravljanja motornim vozilom bez svjetla, 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju sa daljnjim provođenjem sličnih preventivno represivnih aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području policijske uprave i smanjenja stradavanja osoba u prometu.

Dana 26. studenoga, oko 11 sati, u Slavonskom Brodu, na Trgu Hrvatskog Proljeća, prilikom vuče teretnih vagona došlo je do iskakanja vučnog vozila (tzv. manevarke) pri čemu je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba, te također nije bilo zastoja u željezničkom prometu. Policijski službenici dostavljaju izvješće o događaju općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.