Tradicionalno od 2009. godine u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška obilježava se Globalni tjedan poduzetništva – projekt koji predstavlja svjetsko slavlje inovatora i kreatora. Tijekom GEW – a učenici prezentiraju što su do sad naučili iz predmeta vježbenička tvrtka, koji je, kako kažu sami učenici, najomiljeniji predmet komercijalnog smjera, a ujedno na najbolji mogući način predstavljaju svoje vježbeničke tvrtke, koje u sklopu spomenutog predmeta osnivaju u trećem razredu. 

Svjetskoj kampanji promocije poduzetništva pridružili su se predstavljanjem vježbeničkih tvrtki Vinalis i Pozitiva pod nazivom Kulturna baština i poduzetništvo (suvremene učeničke vježbeničke tvrtke koje promiču poduzetnički duh njegujući povijest vinogradarstva i vinarstva novogradiškog područja te bilježenja uspomena na povijest grada suvremenim fotografskim metodama) u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška u okviru Mjeseca hrvatske knjige s temom „Baš baština“. 

Kako bi i učenike škole upoznali s radom, sljedećeg dana, organizirali su smotru vježbeničkih tvrtki u holu škole, gdje su predstavnici tvrtki sve zainteresirane upoznali s detaljima vezanim uz rad, ali i proizvode koje nude. Kako su rekli učenici, najzanimljiviji je ovo i najbolji način za predstavljanje onoga čime se bave tijekom trećeg i četvrtoga razreda. 

No ni tu nije kraj. Jučer u sklopu GEW-a organizirana je već tradicionalna debata debatnog kluba ETEŠ-a na tezu ”Ovaj dom smatra da Hrvatska treba uložiti više sredstava u seoski turizam”, a kako bi upotpunili obilježavanje, ovog za komercijaliste, vrlo važnoga tjedna, ugostili su i predstavnicu LAG-a „Zapadna Slavonija“, Robertu Prankić, koja je održala edukativno i zanimljivo predavanje. 

Voditeljica projekta profesorica Ivana Gajski – Berić ističe kako su učenici zadovoljni i da im je vrlo interesantno sudjelovati jer se teorija prenosi u praksu. Dosta ranije se kreće u organizaciju i pripremu za sam projekt, i to je jedan odmak od frontalne nastave. Osim što prikupljaju nova znanja, vještine i kompetencije učenicima Globalni tjedan poduzetništva pruža da izraze svoje želje i potrebe, te pokažu koliko mogu biti inovativni i kreativni. 

GEW se provodi s ciljem poticanja mladih da misle veliko, pretvore ideje u realnost i ostave svoj trag, a kako kaže voditeljica projekta, tradicija obilježavanja ovog velikog tjedna nastavit će se i dalje. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Sutra fantazija “Orašar i četiri kraljevstva”
Sljedeći članakGradsko vijeće: Usvojen Proračun „težak” 101,5 milijuna kuna, novi kapitalni projekti, povećanje sredstava svima, besplatni udžbenici za prvašiće, oprošteni dugovi za 700 obitelji…