Jučer je  Udruga hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška održala Sportsko druženje članica Matice umirovljenika Brodsko posavske županije u kuglanju, pikadu i beli. 

Ovo već tradicionalno druženje otvoreno je u jutarnjim satima, a za sve umirovljenike organiziran cjelodnevni bogat program. Tijekom dana održavala su se sportska natjecanja, da bi na poslijetku u večernjim satima, kako i priliči, u Vatrogasnom domu uslijedila dodjela priznanja i pehara, te  domjenak i uživanje u glazbi i druženju. 

U aktivnostima su sudjelovale udruge iz Nove Gradiške, Nove Kapele, Slavonskoga Broda, te Vrpolja. Igrala se bela, odmjeravala perciznost u pikadu, a novogradiškoj kuglani se, logično, kuglalo. Cjelodnevno druženje popraćeno je smijehom, umirovljeničkim doskočicama i šalama, te sjećanju na dobre stare mlade dane.

Smisao ovakvih događanja za umirovljenike nije samo natjecanje, kazala je predsjednica Matice umirovljenika Brodsko posavske županije. 

-”Ovdje smo i kako bi se družili, bili zajedno, da se upoznamo i razmjenimo iskustva, a naravno da se dogovorimo i za naredna događanja”. 

Julijana Žirovčić, predsjednica Udruge umirovljenika Nova Gradiška istaknula da i nakon jučerašnjeg druženja, umirovljenici nastavljaju aktivno s radom. 

-”Jako smo odlučni u tome da dokažemo i zajednici i društvu da kao treća dob imamo svoje mjesto i borimo se za to. Ne želimo da smo negdje u pozadini, jer imamo još dosta snage i volje, a to je najbitnije”. 

 

 

Komentari
Prethodni članakPredsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Ante Vukšić: Svaka je vlast nastojala uništiti zajedništvo udruga / foto
Sljedeći članakPrilika za posao: MORH zapošljava 300 vojnika i 15 liječnika