Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novo potpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata.

Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna, od čega je 76 milijuna kuna za potpomognuta te 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja.

Na području Brodsko-posavske županije Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je dvadeset i šest projekata u iznosu od 6,2 milijuna kuna.

Načelnik općine Okučani Aca Vidaković potpisao je Ugovor o sufinanciranju s Minstarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kojim će općina Okučani dobiti 400 tisuća kuna za projekt uređenja Društvenog doma u Okučanima. Vrijednost projekta iznosi 1.635.780,00 kuna, najbolji izvođač je odabran i čeka se početak radova. Obnovit će se i ordinacije u Domu zdravlja Andrija Štampar u Okučanima, dok će projektom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja obnoviti pristupne ceste, parkiralište i okoliš oko Doma zdravlja za koji su dobili odluku od 341.000, kuna. Preko LAG-a Zapadna Slavonija ostvarili su sredstva za sanaciju Društvenog doma Cage u vrijednosti od 600.000,00.

U ime općine Rešetari, načelnik Zlatko Aga potpisao je Ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije Društvenog doma u Adžamovcima za što će biti dodijeljeno 200 tisuća kuna.

Načelnik općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o sufinanciranju za energetsku obnovu nestambene zgrade Društvenog doma u Vrbovi, za što su dobili 350 tisuća kuna.

Grad Nova Gradiška potpisom Ugovora o sufinanciranju za projekt „Energetska obnova zgrade POU „Matija Antun Reljković” – Doma kulture u Novoj Gradiški” dobit će 200 tisuća kuna.

Komentari
Prethodni članakBrodsko- posavska županija ima novu missicu
Sljedeći članakSutra bez vode dio grada: Saznajte koji…