Svoj tradicionalni Božićni koncert sinoć su u novogradiškom Domu kulture održali učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”.

U bogatom glazbenom programu svoje umijeće prezentirali su učenici svih odjela škole, harmonike, gitare, glasovira, flaute i trube, pjevački zbor pod ravnanjem profesorice Helene Heller i mješoviti orkestar pod ravnanjem profesorice Jelene Kojić.

U sjajnom glazbenom programu izveli su niz skladbi domaćih i stranih autora te na kraju uz tradicionalnu “Tihu noć” svima zaželjeli sretan i radostan Božić te u dvosatnoj glazbenoj čaroliji svojim obiteljima, prijateljima i posjetiteljima poklonili djelić duha, radosti i darivanja božićnih dana.

Kada razmišljamo o Božiću, neizbježno razmišljamo o miru, sreći, zadovoljstvu, obitelji i svemu onome što u naše vrijeme nemira i stresa nije čovjeku na prvom mjestu, nečemu što u rokovniku nije najvažnije. Božić nam dođe kao dobra prilika da pokažemo da smo normalni, sretni ili bar to želimo biti, da imamo vremena za druge, da darujemo i radujemo se…

I sinoćnja glazbena čestitka učenika Glazbenog odjela bila je na tom putu i vjerujemo, sve nazočne barem jednim djelom navela da se makar na tren prisjete istinskog smisla Božića, tog blagdana mira, radosti, ljubavi…

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolicajci nježnog srca i profinjene duše / Foto
Sljedeći članakBožićna čestitka biskupa Antuna Škvorčevića