U Hrvatskom domu u Cerniku HPD „Tomislav“ održao je tradicionalni božićni koncert na kojem su svoje glazbeno umijeće pokazale sve sekcije društva i tako svoju vjernu publiku uveli u predblagdansko vrijeme – vrijeme mira, sreće i nezaobilazne pjesme.

Svoj jednogodišnji trud pokazali su naši najmlađi članovi, članovi Škole tambure pod vodstvom dirigenta profesora Marijana Paurića. Njihovu svirku posjetitelji su oduševljeno pratili toplim pljeskom. Pljesak posjetitelja rastao je nastupom Juniorskog orkestra i Pjevačkog zbora OŠ „Matija Gubec“ Cernik kojim je dirigirao profesor Dalibor Timarac. U nastavku programa Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar učinili su sve da nastupom dočaraju duh božićnog blagdana.

Kao i svake godine, „Tomislav“ je dodijelio svojim jubilarcima zaslužena priznanja za marljiv dugogodišnji rad u društvu. Za pet godina rada priznanje su dobili Karmen Szabo, Ivana Živković, Jan Sokić, Roka Sokić, Srećko Kapetanić, Emil Lalić, Ivan Matijašević, Ivan Lozinjak, Matej Valešić i Fabijan Sokić. Za četrdeset godina ustrajnog i predanog rada u društvu zlatni znak dobio je Vitomir Žakić.

Diplome i zlatni znak navedenim članovima uručili su tajnica društva Višnja Brčić i predsjednik Đuro Vuk te im poželjeli dug i uspješan nastavak djelovanja u društvu.

Poseban i tužan dio večeri bio je kad je predsjednik Đuro Vuk rekao: “Autor ovih priznanja i mnogih drugih priznanja, plakata, promidžbenog materijala tijekom niza godina kao i poseban i ogroman doprinos na uređivanju naše monografije dao je naš “dobri duh Cernika”, a na našu veliku tugu i žalost pokojni g.Tiho Podkonjak.

Naša monografija je tiskana povodom 100-te obljetnice i za nju smo dobili velika priznanja da je vrhunski uređena. Stoga je na Skupštini HPD “Tomislav” donesena odluka da se naš Tiho posthumno proglasi počasnim članom društva.”

Priznanje je uručeno njegovoj supruzi Sanji Podkonjak.

Nakon koncerta u prostoru „Slavin doma“ nastavilo se ugodno neformalno druženje domaćina s gostima.

Autori: Katarina Piljić i Vjekoslav Matijašević

 

Komentari
Prethodni članakDanas se održava II. radni sastanak vezan uz izradu Strategije razvoja Grada Nova Gradiška do 2020. godine
Sljedeći članakPremijer i župani o nužnosti decentralizacije i strateškim projektima / Foto