Bilonjić: “U slučaju da predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Pero Ćosić, od mene zatraži da vratim mandat gradskog vijećnika, ja ću to učiniti. Iz HDZ-a ne mislim izlaziti. Tuđmanov sam bio član, Tuđmanov ću i ostati”.

Gradski odbor HDZ- a Grada Nova Gradiška, na sjednici održanoj 17. prosinca 2012. godine, donio je odluku kojom od Mate Bilonjića traži neka vrati mandat gradskog vijećnika. Kao bomba odjeknula je novogradiškim krajem vijest koju donosi novagra.

U obrazloženju svoje odluke, Gradski odbor navodi kako Mato Bilonjić, na Gradskom vijeću Grada Nova Gradiška, istupa i glasuje suprotno političkim stavovima Gradskog odbora HDZ-a, kao i Kluba vijećnika HDZ-a

U istoj odluci, Gradski odbor HDZ-a ogradio se od „izjava i istupa Mate Bilonjića na Gradskom vijeću i u medijima, ukoliko su oni u suprotnosti sa političkim stavovima Gradskog odbora HDZ-a”. Odluku i priopćenje za javnost potpisao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Dražen Oršulić, dr. med.

Zamolili smo Bilonjića neka nam kaže – hoće li poštovati odluku GO HDZ-a? te – ostaje li član HDZ-a?

– Ništa ne znam o odluci GO HDZ-a. Nitko me o tome nije informirao. Još 15. svibnja 2009. najavio sam kako se neću kandidirati za čelne funkcije u stranci i kod toga sam ostao. U slučaju da predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Pero Ćosić, od mene zatraži da vratim mandat gradskog vijećnika, ja ću to učiniti. Iz HDZ-a ne mislim izlaziti. Tuđmanov sam bio član, Tuđmanov ću i ostati, kazao je Mato Bilonjić, u prošla dva mandata lider novogradiških HDZ-ovaca.

Na upit, upućen predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a – koji je Vaš stav? Pero Ćosić kazao nam je: “Nisam informiran o sadržaju zaključka Grdskog odbora HDZ-a Nova Gradiška. Sutra imamo sjednicu Županijskog odbora HDZ-a na kojoj ćemo i ovu temu raspraviti te zauzeti konkretan stav”.

Autor: Jerko Zovak/Sbplus

Komentari
Prethodni članakS pijetetom 21 godinu kasnije
Sljedeći članakObjavljen registar hrvatskih branitelja