Sjajne vijesti stižu iz svijeta boksa. Naš novogradiščanin Filip Poturović ovog petka 02. veljače boksa u sklopu prvog kola svjetske WSB lige koje se održava u talijanskom gradu Firenza. Sučeliti će se timovi Italia Thunder i Croatian Knights u prvom kolu WSB lige. Boksa se pet mečeva u kategorijama -49kg-56kg-64kg-75kg-91kg.

Hrvatske Vitezove predvodi trener Tomo Kadić, a za Vitezove nastupaju trojica hrvatskih boksača: Toni Filipi (BK Gladijator), Filip Poturović (BK Nova Gradiška) i profesionalac Ivan Njegač (10-4-0, 3 KO). Uz njih to su Bjelorus Jevgenij Karmiljčik – osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2017. godine, te srpski prvak u srednjoj kategoriji Aleksa Marković. Bit će to pravi talijansko – slavenski dvoboj.

Filip Poturović osmerostruki je prvak Hrvatske, sudionik niza međunarodnih natjecanja te je ovo zasigurno nova stepenica u njegovoj sjajnoj boksačkoj karijeri. WSB liga sustav je natjecanja između timova najboljih svjetskih boksača. Boksa se 5 rundi po AIBA pravilima.  Filip boksa u kategoriji do 56 kg, a njegov protivnik ovog petka biti će talijan Francesco Grandelli koji iza sebe ima rezultat 8-1-1. Mečevi počinju u 18h. 

Hrvatski boksački savez u suradnji sa HRT-om omogućio je snimku ovog natjecanja koju možete pogledati već ovog petka u 22:30h na 2. programu HRT-a.

Filipu želimo puno uspjeha na svjetskoj boksačkoj pozornici! 

Komentari
Prethodni članakNovogradiška Gimnazija na zanimljiv način proslavila 99. rođendan / foto
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra “Oblik vode”, film nominiran za nagradu Oscar u 13 kategorija