Smijati se na svoj ili pak tuđi račun često zna izazvati pozitivne misli, aktivira se hormon sreće koji Slavoncima (sudeći prema negativnosti u komentarima koje ostavljate na gotovo svaku vijest na RNG portalu) očigledno nedostaje. Zašto? U ova tmurna vremena, kada se svi za nešto žale i kukaju, nema se novaca, nema se posla, nema se vremena (a ima se za kavu), smijeh je jedini lijek. 

Ako ste sinoć bili u novogradiškom Domu kulture, svoju dozu sreće ste definitivno mogli ugrabiti. Kako? Slavonija + Zagreb + Bosna, čarobni je spoj koji je mnogobrojnoj publici izmamio osmjeh na lice, a slatke suze na oči.

Dečki iz Studija smijeha –Goran Vinčić #Vinča, Tin Sedlar i Marko Dejanović #NapušenaPanda, jedinog comedy kluba u regiji posjetili su nas i počastili dvosatnom dozom humora bez cenzure. 

Spominjale su se bake, žene, muškarci, seks, vožnja, shopping, … bilo je tu mekih, ali i tvrdih forica, a publika ih je bez razmišljanja nagrađivala spontanim aplauzom (na kojemu su inzistirali).

Ispunjen vokabular mladića na trenutke je mogao i zbuniti, ali uz nadopunu izraza i naziva iz Katoličkog kalendara, svakog, pa i onog, kako izvođači kažu ”najdrkanijeg” nasmijali su do suza. 

Šalu na stranu, zanimljivi trio ”okrenuo” je ”Bocu istine” i mnoštvo toga se sinoć izgovorilo. Na neke šale publika se smijala jer su se prepoznali, a na neke, jer su žalili sami sebe (to kada je seks bila glavna tema). Gromoglasan smijeh koji je dva sata neprestano zujao po Domu kulture potvrdio je da Slavonci dobro prihvaćaju šale i uživaju u istima.

Kroz razgovor, dečki iz Studija smijeha potvrdili su kako je novogradiška publika ”do jaja” i da će se vratiti na jesen. 

– U pregovorima smo da mi možda opet, nadam se na jesen, povratimo u Novu Gradišku, kada opane lišće i kada bude žut put, mi dolazimo da vas nasmijemo. Hvala publiko, pozdravljaju vas Vinča, Tin i Marko – zaključili su zadovoljno dečki 

Komentari