Priroda, grad, otkucaji života, vječna ljubav, odrastanje, nemiri… i u svim drugim oblicima utočišta, u tišini, nastale su ove pjesme. Autori ovih stihova, njih jedanaest, doživljaje uspoređuju, analiziraju s nesvjesnim, prolaznim, poznatim i nepoznatim. U ovim stihovima “poezija je i utjeha”. Za njih je pisanje sreća jer i u najtežim situacijama pronalaze nadu, piše, između ostalog, u predgovoru zbrike pjesama “Biseri duše” prof. Nada Šerić.

A svoje “bisere duše”, intimna traganja i putovanja, htijenja i želje sinoć su biranim stihovima novogradiškoj publici predstavili članovi Literarne sekcije “Vladimir Nikolić” Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška. Stjepan Adžić, Josip Bušić, Katarina Čanić, Veronika Devčić, Vesna Dumičić, Radomir Dumičić, Evica Kraljić, Anka Pojatina, Ljubica Sedlaček, Rade Španović i Ljubica Talan.

– Djelujemo od 2000. godine i to je jedina udruga u kulturi u gradu koja okuplja umjetnike boje i kista i umjetnike riječi. Naši su pjesnici već poznati kako na novogradiškoj tako i na široj sceni i sudjeluju u brojnim manifestacijama – istaknula je, između ostalog, predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg.

U jednosatnom programu nizale su se pjesme koje izražavaju sve osjećaje autora zbirke, strahove, nade, snove, traume… Pjesnike i goste pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević, a sinoćnju su promociju glazbom oplemenili naši sugrađani Milenko Divjak – Majk i Željko Brčić – Duša.

Komentari