Jučer je započela manifestacija “Advent u Cerniku”. Na prekrasno uređenom i okićenom Franjevačkom trgu, brojne posjetitelje pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu, načelnik općine Vitomir Žakić, koji je i otvorio program. Prvu ovakvu manifestaciju održanu u Cerniku blagoslovio je gvardijan franjevačkog samostana, fra Vjenceslav Janjić.

Uz mnoštvo lampica, borova i blagdanskih dekoracija, posebnu pažnju plijenile su velike Cerničke jaslice napravljene od rolo bala. A da ugođaj bude potpun, pobrinulo se i vrijeme, pa je prvi advent u Cerniku, ujedno bio i bijeli advent. Osim bajkovitog izgleda koje su dale, snježne pahulje, obradovale su i djecu, pa su grude letjele na sve strane. 

Posjetitelji su mogli uživati i u dobroj hrani i piću. Za njih su pripremljene kobasice, pogačice, kolači, kuhano vino i druge stvari. 

Također je bilo izloženo i 10-ak štandova na kojima se moglo vidjeti različite proizvode od ručno rađenih rukavica, kapa, šalova, domaćih slavonskih kobasica, slanine, kulena, raznih božićnih dekoracija, pa do licitarskog srca iz radinosti Branka Klikića.

Već dobru atmosferu podigli su nastupi dječjih skupina Kulturno umjetničke udruge Cernik.

Vrhunac večeri bio je koncert jednog i neponovljivog Krunoslava Kiće Slabinca, legende hrvatske glazbene scene. Naš je Slavonac pjevao od zabavnih i tamburaških pjesama, pa sve do rocka, čime je atmosferu doveo do usijanja. 

Da nije pjevač, Kićo bi komotno mogao biti komičar, svojim je pošalicama nasmijavao je sve prisutne. Niti kratki nestanak struje nije ga omeo, pa je i tu situaciju iskoristio za šalu. Tako se osim pjesme sinoć u Cerniku orio i smijeh.

Prvi dan “Adventa u Cerniku” prošao je u odličnoj atmosferi, a zadovoljan održanom manifestacijom bio je i vidno raspoloženi načelnik općine.

-“Ovo je prvi put, a kaže se da se prvi mačići bacaju u vodu, pa ćemo vidjeti kako će to sve ispast. Ljudi su oduševljeni ambijentom i snijegom. Stvarno je prekrasno i mislim da smo stvarno pogodili” – kazao je Vitomir Žakić.

“Advent u Cerniku” nastavlja se danas, očekuje vas dobra glazba, izložba obitelji Malašević, te koncert Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav”, koji će se održati u Hrvatskom domu. 

no images were found

Komentari