Članovi Biciklističkog kluba “Tikveški točakdžije“ iz makedonskog grada Kavadaraca i ove godine zaputili su se na biciklistički put od 800km, od Nove Gradiške do Kruševa. Pratili su ih članovi BK “Psunj” Nova Gradiška, a isti se vozi u spomen na lik i djelo prerano preminulog pjevača Toše Proeskog, koji je svojim glasom i porukama povezao ljude u cijeloj regiji. Iako nažalost Toše više nije s nama, njegove poruke ljubavi i mira šire se i dalje. Cilj je oba kluba suradnju i prijateljstvo održavati i narednih godina kako bi postala tradicionalna te dodatno učvrstila veze između Nove Gradiške i Makedonije.

– “Na ovaj smo se korak odlučili kako bi se ponovno sjetili ovog legendarnog makedonskog pjevača koji je povezao regije i svojim glasom i djelima postao uzor mnogima. Krećemo iz Nove Gradiške, mjesta gdje je završio Tošin život i vozimo rutu do njegovog rodnog mjesta. Očekujemo da ćemo u Kruševo stići za sedam, osam dana. Nova Gradiška je puno učinila kako bi se sačuvao lik i djelo ovog velikog glazbenika i hvala im na tome” – kaže jedan od sudionika maratona Dragan Jovanov.

– “Jedna tužna prigoda stvorila je jedno lijepo prijateljstvo koje traje već nekoliko godina i nadam se da će trajati dugo dok god smo mi tu. Bit ćemo pratnja našim prijateljima iz Makedonije, a s njima smo do Slavonskog Broda. Želimo im sreću i da ih prati lijepo vrijeme cijelim putem”. – rekao je predsjednik Biciklističkog kluba “Psunj” Nova Gradiška Ivan Smoljanac, prije starta za Slavonski Brod.

Komentari
Prethodni članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..
Sljedeći članakOdržana sjednica Županijske skupštine: Evo o čemu su raspravljali županijski vijećnici