Članovi Biciklističkog kluba “Tikveški točakdžije“ iz makedonskog grada Kavadaraca krenuli su jutros grupnim startom u 8,00h na biciklistički put od 800km, od Nove Gradiške do Kruševa. Prate ih članovi BK “Psunj” Nova Gradiška, a isti se vozi u spomen na lik i djelo prerano preminulog pjevača Toše Proeskog, koji je svojim glasom i porukama povezao ljude u cijeloj regiji. Iako nažalost Toše više nije s nama, njegove poruke ljubavi i mira šire se i dalje. Cilj je oba kluba suradnju i prijateljstvo održavati i narednih godina kako bi postala tradicionalna te dodatno učvrstila veze između Nove Gradiške i Makedonije. 

– “Na ovaj smo se korak odlučili kako bi se ponovno sjetili ovog legendarnog makedonskog pjevača koji je povezao regije i svojim glasom i djelima postao uzor mnogima. Krećemo iz Nove Gradiške, mjesta gdje je završio Tošin život i vozimo rutu do njegovog rodnog mjesta. Očekujemo da ćemo u Kruševo stići za sedam, osam dana. Nova Gradiška je puno učinila kako bi se sačuvao lik i djelo ovog velikog glazbenika i hvala im na tome” – kaže jedan od sudionika maratona Dragan Jovanov.

– ” Svi nestrpljivo čekamo start, lijepo je vrijeme i nadam se da će i dečke iz Makedonije pratiti suho i toplo sve do Kruševa. Prvi dio puta, dečki iz BK “Psunj” voze do Slavonskog Broda, tamo iz dočekuju biciklisti iz BK “Festung” i prate do granice sa Srbijom. Mi smo ovdje kako bi ih podržali i poželjeli sretan put. Na ovaj način održavamo prijateljstvo s biciklistima iz Makedonije, često se posjećujemo i veselimo druženjima. ” – rekao je predsjednik Biciklističkog kluba “Psunj” Nova Gradiška Saša Keser, neposerdno prije starta za Slavonski Brod. 

Komentari
Prethodni članakPukovnik Mato Modrić: Na području Kovačevca i Mašića, na predjelu „Točak” stradala su 43 čovjeka
Sljedeći članak3. HNL Istok: “Sloga” izgubila od ekipe “Đakovo – Croatia”